Корнелия Нинова на 50: Не преживявам драматично тази възраст (Уникални снимки от живота й)

a56ab00a152194823fa0488ee37c0322

Днес Корнелия Нинова навършва 50 години. Лидерката на БСП черпи по случай юбилея депутати и журналисти в кулоарите на Народното събрание, където пристигна в отлично настроение сутринта, въпреки тежките дебати по закупуването на изтребителите.

Един от първите, които я поздравиха бе лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, а Нинова прие с усмивка благопожеланията му. Цветанов също остави своя плик в червената кутия на Корнелия Нинова, който влезе доста трудно, а социалисти коментираха, че е толкова пълен с пари, че трудно влиза.

Преди това журналистите събраха пари за подарък на червената лидерка, като стана ясно, че нейното желание е да не получава подаръци, а всички средства да бъдат дарени за децата от републиканския отбор по математика. Причината е, че синът на Нинова също бе изявен математик, преди да замине да учи в САЩ, където вече работи като финансист.

„Реших да предоставя средствата на Института по математика за подготовка на младите таланти на България. Имам отношение, защото преди много години Рафи беше капитан на националния отбор по математика.

За мен нищо особено не е този ден, не преживявам тази възраст драматично и си пожелавам здраве“, заяви Нинова преди ПИК TV.

Цвета Караянчева също поздрави Нинова и заяви, че самата тя е чукнала 50 и я приема в отбора на дамите на тази възраст.

„50 е новото 30 и се чувства прекрасно. Всички известни и успели дами са вече над 50 – Сара Джесика Партър, Моника Белучи и много други, така че можем да се чувстваме прекрасно“, заяви пред ПИK TV председателката на парламента.

Лидерката на БСП, която има амбиции да поеме кормилото на държавата, рядко поглежда към миналото си в Крушовица и Мизия, когато е била съвсем обикновено момиче, мечтаещо за живот в големия град. Самата социалистка разказва, че родителите ѝ са били членове на БКП. „Баща ми беше партиен секретар в завода за целулоза и хартия в Мизия – заемаше едно по-високо ниво в партийната йерархия. Беше инженер-химик и началник на една от фабриките в този завод. Майка ми беше лаборант, със средно образование“, споделя Нинова.

Фамилията имала земя и градини и тя пораснала на нивите. „Ставахме сутрин в 5:00 часа и тръгвахме на гроздобер. Децата – сестра ми и аз – ни слагаха в каруцата отзад, за да си доспим. Там татко сваля кацата, в която ще се слага гроздето… На обяд майка ми разстилаше на земята покривки, които баба ми везеше с национални шевици. На тях слагаше питка, сирене – ние, децата, умирахме за аромата на тази питка. Цял ден тичахме по лозето, после седнеш, хапнеш“, връща лентата Корнелия. Когато ѝ дошло време за училище, майка ѝ и баща ѝ решили да се преместят в Мизия. Там тя учила до седми клас, а после кандидатствала в Класическата гимназия за древни езици и култури в столицата.

„Когато пристигнах, изживях шок“, спомня си шефката на столетницата. В класа ѝ били само две деца от провинцията – тя и Иван от Нови хан, с когото още била в приятелски отношения. Трудно се адаптирала, но още на третата година съучениците ѝ започнали да се обръщат към нея с Дукс, което от латински значи „лидер“. Студентските години били още по-трудни за Корнелия, защото станала майка. „Сина ми го гледахме в една стая в Студентски град – и двамата с баща му бяхме студенти, нямахме пари“, казва Нинова.

С мъжа ѝ Митко са семейство вече 30 години. Познавали се още от деца, живеели на една улица в Мизия, но се влюбили като студенти. „Той е съученик на сестра ми. Аз бях в последния клас в Класическата гимназия и сестра ми ме водеше по студентски купони, и на един такъв купон пламна искрата“, признава Корнелия. Двамата се женят на скромна церемония в Мизия само с кумовете и най-близките роднини.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ