Стоянка Мутафова хвърли голяма бомба: Тато ме сваляше

стоянка мутафова

Тодор Живков ме сваляше, разкри Стоянка Мутафова в навечерието на 97-ия си рожден ден, съобщава „Телеграф“. Голямата актриса хвърли бомба в интернет предаването „стар репортер“, в което за първи път разкрива за по-близките си отношения с бившия първи в държавата.

„Всички мислеха, че като почина мъжът ми, ще се оженя за него. Как ще се оженя за негоЮ? На какво приличаше? Той имаше слабост към мен, Веднъж беше дошъл в театъра. В антракта Дановски (директорът на Сатирата – б.р.) вика: „Имаш много здраве от“ и кима с глава. Викам: „От кого, че не чух“. Той пак ми кима. Отвърнах: „Ааа сетих се“. Разбрах какво иска да ми каже и му отговроих: „Поздравете го и вие“. Успях да парирам тоя момент. Не съм му била любовница, както и на никой друг големец“, изповядва се Госпожа Стихийно бедствие.

Тя каза още, че не се е страхувала от него, защото Тато е обичал Стиричния театър.

„Той обичаше истинския хумор, дори по някой път сам правеше хумор, но имаше един недостатък – казваше, че съжалява, че не е станал артист.

Викам: „Защо“, а той ми отговаряше: „Да ме пита човек що се хванах с тая политика. Ето вижте какво пише за мен“. И ми показваше критика от вестника, на която пише за участието му в „Хан Татар“. А аз я знам тая пиеса и неговата роля е малка. Както и знаех наизуст този материал, тъй като ми го показваше на всяка премиера. Но и той беше гявол и знаеше, че се правим, че за първи път чуваме за това“, спомня си Стояна.

Тя връща лентата назад и спира до банкетите след премиерите: „Когато съм танцувала с него, той беш неритмичен, не спазваше ритъм и често ме настъпваше. Никога не поисках нищо от него, макар че имах възможности“.

Дъщерята на Мутафова – Мария Грубешлиева, пък разказва как Живков е спасил брака на майка й,

„При едно от посещенията си в театъра, Тато е седнал Стояна и директно я попитал дали съпругът й Нейчо Попов наистина ще ходи на специализация по режисура в Москва. Когато чул, че нещата стоят по този начин, Живков изненадано я попитал: Ама ти луда ли си? Знаеш ли какви са рускините, не ги ли познаваш? Ще ти го лапне някоя и повече няма да го видиш!“. Тато обяснил, че който вземе за жена рускиня, се чувства като в рая. След това, със съгласието на Мутафова, направил тайна операция, вследствие на която Нейчо Попов емсто в Москва, бил изпратен да учи режисура в Германия“, сподели Муки.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ