Як тараш в килията на Митьо Очите, не е истина какво са открили при несебърския Ал Капоне

Митьо Очите

Як тараш в килията на задържания след екстрадиция от Турция Димитър Желязков-Митьо Очите се провели вчера надзиратели от столичния арест.

В сигнал до медията ни близки на задържани разкриват, че поредния ВИП арестант зад решетките на „Г.М. Димитров“ се ползва с всички екстри там, досущ като олигарсите Баневи. От самото начало на престоя му там имат телефон и всички екстри, както и получават храна по поръчка.

Управата на ареста в лицето на директорката Маргарита Дойчинова се правела, че не забелязва удобствата на Желязков.

Няколко сигнала от други задържани обаче принудили шефката да нареди тараш в килията на Очите.

Това се случило вчера, докато той бил в ГДБОП за предявяване на материали по делото за рекет. Припомняме, че там пък бе извикана линейка за Желязков, тъй като несебърският Ал Капоне почувствал болки в корема. Антимафиотите повикали Спешна помощ, а медиците установили, че Желязков е получил хипертонична криза

Желязков беше екстрадиран у нас на 15 февруари с полет от Истанбул. Той беше задържан по подозрение, че е част от организирана престъпна група за рекет, палежи, побоища и изнудване.

„Поздравления, че беше освободен от работа Росен Милотинов, но жалко че назначените от него служители и другите, които му станаха много близки впоследствие, останаха и продължават да работят по изградените от него схеми и канали за внасяне на неразрешени вещи и предмети в ареста срещу заплащане. Ето конкретен пример – 28.02.2019 г. при обиск на килията на Димитър Желязков му бе открит мобилен телефон. Такъв той има от самото му настаняване“, разкриват близки на задържани в сигнала до ПИК. По думите им подобни екстри нямали всички арестанти и само може да се гадае срещу какво се радват на този лукс, осигурен от ръководството на ареста.

Според източниците ни, ВИП храната на заможните арестанти се доставяла не от техните близки, а от приближените на Дойчинова надзиратели. „Тези хора са настанени накуп на друго място и техните килии се отключват и обслужват от определени хора“, казват още арестантите. Според тях Дойчинова направила това разделение, защото всички останали не представляват финансов интерес.

Източник: „ПИК“


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ