Драма: Румен Радев лично обучавал пилота, чиято къща изгоря до основи!

7086e514aee0f22283d8ea426016e995_L

Президентът Румен Радев лично е обучавал военния летец Петър Димитров как да пилотира бойни изтребители на авиобазата в Граф Игнатиево, пише столичен седмичник, като се позовава на пилоти от ВВС, които коментират драмата , засегнала семейството на техния колега. В неделя сутринта къщата на бойния летец в пловдивското село Брестник изгоря до основи, а бедствието остави без покрив Петър и семейството му – бременната в 9-и месец негова съпруга Константина и двете им деца Христина (10 г.) и Божидара (2 г.).

Нещастието, което се изсипа върху главата на летеца Петър Димитров, трогна цяла България. Хиляди военни и цивилни граждани даряват малки суми, за да помогнат на семейството. Колегите на летеца от авиобаза Граф Игнатиево са най-активни в събирането на средства за пострадалия пилот.

По думите им Петър бил сред най-добрите и умели летци в България и на него неизменно поверявали управлението на някои от бойните самолети по време на военните паради.

Постъпил в базата преди 8 години и тогава в тънкостите на летенето го обучавал настоящият президент Румен Радев, свидетелстват пилоти от базата.

Те си спомнят как Петър рискувал живота си по време на тактическо учение, за да спаси свой колега през 2017 г. Тогава в морето паздна хеликоптер „Пантер“, загина 38-годишният командир на екипажа, но други двама бяха извадени и спасени. Сред участниците в спасителната операция бил именно Петър Димитров, който бил награден за храбростта си от командира на поделението.

Къщата на пилота изгоря, докато със семейството му закусват. Пламъците тръгнали от комина, но се смята, че причината е в инсталацията на дома. В пожара изгорял дори куфарът, който бременната съпруга приготвила за родилното. Терминът й е на 10 март. Семейството е приютено в дома на едната сестра на Константина. Има предложение семейството да се настани във ведомствено жилище на армията.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ