„Обединените патриоти” предложиха мерки срещу циганите, които източват системата за социално подпомагане!

Цигани-Роми

„Обединените патриоти” предлагат любопитни мерки срещу циганите, които източват системата за социално подпомагане. Депутати от ВМРО и НФСБ дадоха пресконференция в парламента, за да анонсират свое предложение за законови промени.

Александър Сиди обясни, че според концепцията за интеграция на циганите на лидера му Красимир Каракачанов у нас имало твърде много хора, живеещи на социални помощи, които са трайно безработни, но в същото време „демонстрират много сериозен стандарт на живот”.

Сиди даде пример със скандалите около хора с луксозни автомобили, които имали решения от ТЕЛК, че са инвалиди.

„Поради тази причина ние предлагаме в закона  да бъде добавена една допълнителна разпоредба, която е именно в тази посока – да се нормира, да опише какво точно е „недобросъвестно получени средства”. Такива са винаги налице, когато при получаването им не са изпълнени или са нарушени изискванията на този закон или други норми на действащото законодателство, включително когато получателят притежава имущество, което не съответства на заявените от него доходи или когато организира публични прояви, които финансира с доходи, значително надхвърлящи заявените от него“, каза Александър Сиди.

„Говорим за онези случаи, които всички сме виждали – изключително сериозните цигански сватби с по двеста, триста и петстотин човека, които не съответстват на това, че човекът, който ги вдига всъщност получава социална помощ само и това са единствените му доказуеми доходи. В този случай тези пари трябва да бъдат не само спрени, но и да бъдат върнати, така че това също е част от пакета мерки, който ние говорихме, че ще тръгнем да правим в посока на промяна на ситуацията, която е – едни хора да „работят” социално слаби или безработни”, добави Сиди.

„Циганските сватби ще си ги проверява МВР по сигнал на съответно пострадалите околно живущи. Но документът, който МВР издаде, ще бъде основание за Агенцията за социално подпомагане да извърши съответните действия, за да прекрати плащанията към тези хора“, каза още депутатът.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ