ГЕРБ решава за Цветанов в четвъртък, Караянчева разкри, че…

цветан цветанов

В четвъртък ще стане ясна позицията на ГЕРБ относно скандала с апартаментите.

Тя ще бъде обявена след Изпълнителна комисия и завръщането на Цветан Цветанов от САЩ. Това заяви във Варна председателят на парламента Цвета Караянчева.

По думите ѝ разделение в ГЕРБ няма.

„Ние сме единна партия, до момента няма разделение между нас. Очакваме да видим какво ще се случи утре на Изпълнителната комисия“, коментира Караянчева. Засега решението за политическото бъдеще на Цветанов не било ясно.

Тя е на мнение, че всичко е предизборна кампания. „Усилено навлизаме в предизборна кампания и това показва точно компроматите, които излизат точно сега. Неща, които са се случили преди една година, защо точно сега излизат“, попита председателят на НС.

Президентът пък с изказванията си визирал само ГЕРБ, а не всички партии, въпреки че вчера Радев натърти, че всички партии трябва сами да почистят корумпираните и некомпетентните сред техните редици.

Цветанов в момента е на посещение в САЩ. Той е провел две работни срещи във Вашингтон в рамките на годишната конференция за Американо-израелския комитет за обществени връзки, пишат от пресцентъра на партията.

Междувременно в страната активно се обсъжда неговата оставка като председател на парламентарната група на ГЕРБ заради скандала с апартаментите, който вече „взе три глави“ от изпълнителната власт – на правосъдния министър Цецка Цачева, на заместник-министъра на спорта Ваня Колева, а, както стана ясно днес и на заместник-министъра на енергетиката Красимир Първанов.

На втория ден от конференцията изказвания направили вицепрезидентът на САЩ Майкъл Пенс, държавният секретар на САЩ Майк Помпео, множество конгресмени и сенатори. Всички те се обединили около идеята, че сигурността в Близкия Изток е неразривно свързана със сигурността на Държавата Израел.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ