Главчев обяви: Има ли война в ГЕРБ?

герб

Избирането на Даниела Дариткова стана по съвсем нормален начин. Имаше номинации и се спряхме на нея. Днес се получи едно много мило тържество. Пълни спекулации са информациите, че г-жа Дариткова ще е само проформа председател на парламентарната група, а Цветан Цветанов ще дърпа конците. Това няма как да се случи. Нормално е г-н Цветанов да помага на г-жа Дариткова в началото, както аз помагах на г-жа Цвета Караянчева в началото. Това каза в предаването „Още от деня“ по БНТ депутатът от ГЕРБ и бивш председател на Народното събрание Димитър Главчев, който коментира последните събития в партията. 

„Цветан Цветанов име неоспорими заслуги и качества. Решението за неговата оставка беше много тежко. Само ние в ГЕРБ постъпваме така. Наистина няма незаменими хора, но г-н Цветанов е дал много на партията и за това остава на постовете си в ГЕРБ. Той пое чисто морална отговорност и това е лична отговорност. При мен се случи същото. Интересното е, че в БСП не виждаме нито една оставка. Аз съм сигурен, че в историята с тези апартаменти ще излязат още „герои“ и то от всички политически партии. Тук е разликата е между нас и всички останали – ние поемаме отговорност, дори без да има никакви доказателства за вина, а другите не. Ние постъпваме по начин, по който можем да лекуваме щетите. Аз съм сигурен почти на 100%, че за тези апартаменти няма да бъдат открити никакви нарушения. Лошото е, че с тези скандали ще накараме хората да се отвратят от политиците. От БСП говорят за фалш, но нека хората да преценят дали това е така или не“, добави Главчев.

„Няма никаква война на лобита в ГЕРБ. Няма разделение между Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Това е спекулация и в нея вече подозирам нашите политически опоненти от ГЕРБ. На мен никой не ми е предлагал сделка за апартамент“, разкри още Главчев.

„Отношенията ни със СДС са много сериозни. Не ми харесват думите за любов със СДС или разцепване на десницата. Напротив, имаше призив на Жозеф Дол за обединение на десните партии от ЕНП. Ние и СДС се съобразихме с този призив и излизаме с единна листа. За нас СДС е марка“, категоричен беше Димитър Главчев.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ