Стуци Ламборджинито остави децата си без наследство, прехвърлил имоти и банкови сметки на любовница си

стуци

Скандалният бивш военен Стоян Стоянов – Стуци Ламборджинито, който неотдавна издъхна на 69 години след продължително и тежко боледуване, е прехвърлил цялото си имущество и банкови сметки на младата си любовница Елица.

Знойната красавица, която живееше на семейни начала с дългогодишния началник на „Военни клубове и информация“ към Министерството на отбраната през последното десетилетие, е сложила ръка върху 2 просторни апартамента в центъра на София, както и върху банковите му авоари.  Познати на Стуци Ламборджинито разкриха пред „Уикенд“, че прехвърлянето на имотите се състояло в края на миналата година, когато болестта на полковникът от резерва се задълбочила. Стоянов издъхна от рак на белите дробове, макар никога през живота си да не е пушил цигари и да не е консумирал алкохол. Ощетени от последните имотни сделки са бившата съпруга на Стоян Стоянов, както и тримата му синове. Те получават като наследство твърде скромна част от богатството на Стуци – апартамент в „Хаджи Димитър“, както и автосервиз в столичния квартал. Работилницата за автомобили Стуци закупи в края на 90-те на миналия век, а няколко години по-късно я подари на първородния си син. Днес автосервиза изхранва и тримата синове на Стоян Стоянов, както и бившата му съпруга.

Лъвският пай от наследството на Стуци – огромен апартамент на ъгъла на „Граф Игнатиев“ и „Солунска“, както и жилище на престижната централна улица „Хан Крум“, вече са собственост на последната изгора на полковника Елица. Някогашната солистка от Военния ансамбъл на въоръжените сили е получила като подарък от Стоян Стоянов и банковите му сметки, чието съдържание й е било прехвърлено малко преди смъртта на полковника.
Според мълвата, която се носи сред военните, богатството на Стуци се измерва в милиони левове. Най-голямата афера, в която полковникът се забърка, бе строежът на военното НДК, за който бяха профукани над 60 милиона лева при първоначално заложени в бюджета 32 милиона. Твърди се, че поне 10 милиона лева са отклонени от тогавашния военен министър Николай Свинаров и от отговорникът за строежа на сградата Стоян Стоянов – Стуци. Заради съмнения за финансови зулуми около строежа на военното НДК Стуци бе даден на военен прокурор, но така и не бе осъден. Днес в сградата на булевард „ Ген. Михаил Скобелев“ се помещават Софийски районен съд и прокуратура, а за да бъде приведена в представителен вид, премиерът Бойко Борисов отпусна допълнително още 15 милиона лева. Стуци бе разследван и за поредица от неизгодни сделки с имоти на военните. Оказа се, че военния е отдавал под наем за жълти стотинки топ имоти на частници. Сред скандалните наеми бе този за най-оборотната дискотека в столицата – клуб „Червило“, като помещението бе изтъргувано за смешните 1000 лева на месец. Днес наемът на същото помещение е 25 000 лева.
Като висш военен Стоян Стоянов основа и Военния телевизионен канал, за което също бе разследван. Едно от обвиненията срещу него бе, че е източил над 2 милиона лева от телевизията чрез покупката на остаряла техника. 

Стуци напусна Министерството на отбраната през 2010 г., получавайки накуп 20 офицерски заплати.
В последните години от живота си Стуци пробва да развие политическа кариера. Той бе кандидат за кмет на София на местните избори през 2011 г., а след това намери място за кратко и в борда на директорите на НДК. Полковникът заряза семейството си и се отдаде на любовта си с 30 години по-младата от него Елица, на която остави цялото си имущество.  Малка утеха за синовете на Стоян Стоянов е, че все пак те наследиха митичното „Ламборджини Контач“, на което военния дължеше прякора си. Според разказа на Стуци, който звучеше твърде съмнителен, през 1986 г. той купил от барман „Ферари Дайтона“ в отчайващо състояние. Ремонтирал го 3 години, а през 1991-а го разменил за бялото ламборджини с швейцарски милионер и колекционер на ферарита.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ