На косъм от трагедия: Минути преди смъртта си издъхналият шофьор на автобус возил деца!

автобус пловдив

Автобус катастрофира вчера в Пловдив минути след 17 часа. На водача внезапно му прилошало, а рейсът премина през мантинелата на булевард „Цар Борис lll Обединител“ и се заби в детската площадка пред Ректората на Пловдивския университет.

Цяло чудо е, че катастрофата се размина без случайни жертви. За съжаление обаче 57-годишният мъж, който е бил зад волана, издъхна на място. Най-вероятно става въпрос за инфаркт.

Минути преди автобусът да разсече мантинелата, мине покрай спирка на градския транспорт и се блъсне в детската площадка, от него са слезли група ученици от музикалното училище „Добрин Петков“. Децата са били на концерт в Стара Загора и са били свалени на спирката на Сточна гара.

„Шофьорът беше жив в първите минути след катастрофата. Много хора се затичаха към автобуса и успяха с блъскане да отворят вратата. Качи се мъж, който каза, че шофьорът е жив и диша, а друг се обади на 112“, разказа пред ПИК свидетел на инцидента.

„Аз постоях няколко минути, но си тръгнах. Чак, когато преминавах през Сточна гара, чух сирените на линейката. Тя се забави около 15 минути. Може би ако бяха дошли по-бързо, човекът щеше да е жив“, сподели още той.

По думите му, полицията дошла за броени минути, но полицаите не са успели да направят нищо, за да спасят живота на шофьора.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ