Волен Сидеров изуми: Във всичко, което правя се влияя от Слави Трифонов

Слави Трифонов

Проруската партия „Атака“ се регистрира за европейските избори. Така окончателно настоящата парламентарна коалиция „Обединени патриоти“ се раздели на три за предстоящия вот. Председателят на партията Волен Сидеров каза, че разнобоят е дошъл главно от НФСБ, които категорично са отказали да са заедно с „Атака“. Ето какво още заяви Сидеров днес.

„Бяхме готови да участваме на евроизборите заедно с ВМРО, без да имаме претенции за места, но те не пожелаха. Те не посмяха да се явят заедно с нас, което също им предложих. Бях готов да не участвам в листата, да приема техните кандидати, да нямам претенции за места, но въпреки това ВМРО не пожелаха, тъй като това щяло да развали след това управленската коалиция по тяхно мнение. Така е по принуда ние – трите партии, се регистрираме поотделно“

„Листата ни не е готова, тъй като в момента тече Политическа академия – това е едно предаване и състезание, което тече всеки ден и аз съм жури. В него участват млади хора, които не са членове на партиен актив, не са били депутати. Т.е. аз за първи път давам възможност млади и неопетнени хора да бъдат подредени според волята на зрителите.“

Сидеров бе попитан дали подобен модел за намиране на млади хора с потенциал в политиката, не е заимстван от Слави Трифонов.

„Аз много се влияя от Слави Трифонов от малък. И всичко, което правя, е под негово влияние. Но тънката разлика е, че когато едно развлекателно шоу прави кастинг за политици, то не им дава шанс за изява. При мен е нещо друго – тъй като съм в утвърдена партия, аз давам възможност на тези, които се класират, да станат една банка от кадри, които след това да имат път към политиката“, отговори той.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ