Посрещнаха европейски шампион с печено пиле и кючек

Божидар андреев3

Божидар Андреев вече мечтае за олимпийска титла

„Той ми поръча по телефона макарони, пък аз в суматохата ги забравих“, ядосваше се в петък по обяд Гинка, майката на новия ни европейски шампион по вдигане на тежести в категория до 73 кг Божидар Андреев. „Нищо де, утре“, успокоява я шампионът.

Малкият пропуск нямаше как да помрачи радостта в сливенското село Тополчане, което посрещна, макар и неофициално, своя европейски шампион. Близките бяха подготвили богата трапеза с уиски и печено пиле, не се мина и без кючек. Местните се стекоха масово до малката къщичка на фамилията, забравали поне за малко, че тяхната улица с гръмкото име „Смърт на фашизма“ в ромската махала е сред най-калните и неугледните в селото.

За съжаление, кметът на Тополчане Петър Илиев не успя да дойде. В същия ден се случи погребението на един от предишните кметове на селото – уважавания тук Димитър Вичев, който починал на 81 години.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ