ЧУДОВИЩНО ДОБРО! УНИЩОЖИТЕЛНО! Кеворкян погреба Цветанов и Цачева

цветан цветанов
В данъчните декларации на българските политици отдавна трябваше да има и графа „подкупи”. Направете им най-сетне тази услуга – за да ви е мирна главата от апартаментни и всякакви други измамничества.

Парадоксално е, обаче тъкмо аферата с апартаментите придава някаква значимост на героите й, прави ги „важни“ – поне в собствените им очи, сигурно се усещат донейде по-представителни – от каруцата, направо в асансьора.

Изтръскайте от себе си представите си за тия хора и трезво ги погледнете. Вижте ги, поне някои от тях, като номинални хорица, да не кажем никакви.
Безкнижници, обаче номенклатурни пиявици.

Цецка Ц. беше председател на Парламента, а сетне и правосъден министър – и това при изначалната й пълна политическа слепота.  Тя става член на Комунистическата партия в края на 80-те години, когато Системата вече видимо се тресеше. По време на президентските избори /2016/ ронеше сълзи над фалшивата си биография и това ме накара да напиша, че дори „Децата на Арбат“ на Рибаков да беше прочела, нямаше да се вре с такова закъснение под юргана на комунизма. Тя обаче не само на това е била готова – а дори и да легне в Мавзолея и да гушне Мумията.

След това, вече при закръглената си евроатлантичност и при невероятните си номенклатурни превръщания, сигурно си е повярвала, че и на нея самата трябва да й направят мавзолей – или поне да й отредят някаква стаичка в Пантеона на Падишаха.

Човек да го е срам, докъде ни срутват тия хора.

Сигурно се срамуват и милиони българи, чийто домове в „онези“ години пращяха от книги. А сега идва германският президент и казва, че знае писателя Георги Господинов, понеже бил превеждан в Германия – и понеже така са му подшушнали пиар гаргите.
Ще му трябват сигурно хиляда години, за да чуе имената на истинските първенци на литературата ни.

Какво сте ги зяпнали в апартаментите – вижте другите им дефицити, които трудно могат да бъдат запълнени. Никакви хора, но си вярват и се кръстят на собствените си въображаеми икони. Това е цяло чудо.

 

Преди да нагазят в политиката, сякаш им отстраняват сетивата в някаква тайна лаборатория – за да станат абсолютно нечувствителни към мнението на обикновените хора. Дори хорово да ги ругаят, това изобщо не ги трогва. Важното е Цветанов да го посрещат трима души с четири букета. И да приеме в Тервел нови 139 членове на ГЕРБ.

Някое отворено телевизионно предаване трябва да потърси тия смелчаци и един по един да ги разпитат: защо стават членове на тази партия баш сега;
когато им казват лакърдията „Европа ни чува“, доколко се усещат европейци – никак или никак. Коя точно европейска идея на Цветанов им е най-мила и пр.
Ще се получи чудесно свидетелство за глуповатото притворство на простолюдния днешен партиец.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ