Важни новини за всички българи в чужбина, които ще гласуват!

избори

Заявление за гласуване в чужбина за европейските избори на 26 май ще може да се подава до 30 април. Това заяви днес пред журналисти говорителят на ЦИК Александър Андреев.

318 ще са общо участниците в тазгодишните избори. За миналата година те са били 313, обясни още Андреев. И припомни, че вчера официално бе изтеглен жребият за номерата, под които ще се явят партиите, коалициите и независимите участници в бюлетината.

Досега общо 20 жалби и пет сигнала са постъпили в ЦИК. Един от сигналите пък е бил свързан със злоупотреба с лични данни. Той обаче е препратен към Комисията за защита на личните данни, допълни Андреев.

Машинно гласуване пък ще има във всички райони на страната. Секциите вече са определени с решение на ЦИК, което ще бъде публикувано на сайта на комисията в 140 стр. Срокът за доставка на машините в България е до 10 май, а за инсталирането на софтуерите – от 11 до 15 май. Крайният срок за доставката им в секциите е 25 май.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ