Германка се притесни, младите в България искали патриотични партии и твърда ръка срещу ГЕРБ и БСП

3

Представително проучване на германската фондация „Фридрих Еберт“, представено в Брюксел, показва, че младите хора в страните на Балканите ke са горещи привърженици на Европейския съюз.

Ръководителят на бюрото на фондацията в София Хелене Кортлендер изрази притеснение, че сред младите българи са силно застъпени патриотичните и националистически настроения. Те са много по-силно изразени в сравнение със страните от Западните Балкани и явно ще подкрепят и такива партии, коментира тя пред БНР.

Това е поредното доказателство, че патриотична партия като ВМРО, която единствена има шанс да направи нещо голямо на тези избори, има бонус електорат точно в тези млади хора, за които германката говори.

„Регистрирахме и една силно изразена тенденция към подкрепа на умереното авторитарно управление, на т.нар. „твърда ръка“. За мен това е израз на разочарованието от начина, по който функционира демокрацията. За младите хора тя е мудна, бавна, често пъти корумпирана. И затова те си представят, че един силен управленец може да реши проблемите, с които демократичното управление не може да се справи“, допълни тя.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ