Валери Симеонов със съдбовна промяна в листата си, ЦИК може да обжалва в съда

Валери Симеонов

ЦИК направи промяна в кандидатската листа на коалиция „Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна европейска класа), пише в решение на Комисията.

Според постъпило предложение коалицята, представлявана от Валери Симеонов Симеонов, чрез изрично упълномощено лице – Костадин Иванов Гаров, на основание чл. 368, ал. 5 и ал. 6 от Изборния кодекс на мястото отказалия се кандидат Даниел Панев Асенов под № 4 (четири) в кандидатката листа на коалицията Централната избирателна комисия да регистрира за участие в изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 26 май 2019 г. Валентин Кирилов Касабов, който е зам.-председател на ПГ „Обединени патриоти“.

Според приложените документи е подадено заявление за отказ от Асенов и декларация за съгласие от Касабов, че иска да бъде регистриран в листата.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ