ВМРО обяви старта на кампанията с: Край с третата позиция на ДПС в България

30

ВМРО откри кампанията си за европейските избори с концерт на народния певец Илия Луков и срещи с граждани в столичния парк „Св. Троица“.

По време на словото си пред събралите се симпатизанти на партията водачът на листата Ангел Джамбазки обяви, че целта е спечелването на три места в Европейския парламент. Той допълни, че ВМРО трябва да бъде и трета политическа сила.

С тази заявка Джамбазки иска да изведе партията си пред ДПС. Според разпространено преди дни представително проучване, направено от агенция „Маркет линкс“, Движението за права и свободи има малко над процент преднина пред ВМРО.

Ако желанието на Джамбазки се сбъдне, освен него в европарламента ще отидат депутатите Юлиан Ангелов и Александър Сиди, които са съответно втори и трети в листата. След тях са останалите по-популярни лица сред избраниците на ВМРО. Това са режисьорът Андрей Слабаков, ген. Димитър Шивиков и Карлос Контрера.

Джамбазки, който вече изкара един мандат като евродепутат, подчерта, че „това е отборът, с който ще продължим да браним българския интерес в Европейския съюз“.

„Ако има Европа, която ние желаем, то това е християнска Европа. Няма значение дали протестантска, православна или католическа, но да е християнска. Това е нашата Европа“, каза още той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ