Тези в България ли живеят!? Ей това „Зайче“ от партията на Пикаещия министър се похвали какви путинисти са!

пламена заячка

Зайчето на младежкото АБВ Пламена Заячка написа обръщение към водача на листата на АТАКА Георги Димов, с което скочи да доказва, че партията на Пикаещия в щадравани министър Румен Петков е най-путинстката в България. Странно защо тогава участват на евроизбори, но това е друг въпрос.

„Няколко неверни твърдения прозвучаха от водача на листата на АТАКА – Георги Димов по отношение на АБВ в национален ефир:

АТАКА е единствената партия, която е против санкциите спрямо Русия
Партии като АБВ въведоха базите на НАТО, въведоха американските бази в България.
Първото грозно и невярно твърдение вероятно произтича от незапознатост или просто е откровена лъжа. Да сваляш санкциите спрямо Русия само по време на предизборна кампания и още повече да го правиш с чувство за единственост, е меко казано повече от некоректно.

Изпитвам недоумение как може да си част от управляващата коалиция и да не се ангажираш с въпроса, докато не дойдат избори? През май месец стават точно две години откакто „АТАКА” е част от управляващата коалиция. Защо не внесохте предложение за отпадане на санкциите в НС? Сега водачът на листата има наглостта да твърди, че е представител на единствената партия, която е против санкциите спрямо Русия. Когато това определено не е така.“, пише младата лидерка на АБВ.

„За разлика от празнословието, АБВ има последователна политика и позиция, която публично е изразявала в интервюта, пресконференции, на форум на младежките парламенти в Държавната Дума, на Икономическия форум в Крим, на Ялтенска международна конференция, на международен форум на страните от БРИКС, на двустранни срещи с партия Единна Русия. Единствено от България, АБВ-Младежи работим заедно с Млада Гвардия и едно от основните направления е именно свалянето на санкциите спрямо Русия. Още през ноември 2018 г. от Брюксел се обявихме за свалянето на санкциите спрямо Русия и против двойните стандарти.

И не тук не става дума за това кой е по-голям русофил, а за смелостта открито да защитаваш на националния интерес, което не се прави с празни приказки и с неверни твърдения. Всъщност един от начините за сваляне на санкциите е именно обединение около идеята. Предлагам всички кандидати и партии да излезем открито с имената и лицата си и да се ангажираме, че в Европейския парламент ще работим заедно за сваляне на санкциите, защото те са вреди за България. Това е национално отговорната позиция. Всичко друго е евтин ПР с каузата по време на кампания.“, казва още Заячка.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ