ЦИК шамароса Марешки: Може да си олигарх с пари, но правилата в изборите са за всички

веселин марешки

Централната избирателна комисия издаде акт за нарушение на изобрниет правила на лидераа на ВОЛЯ Веселин Марешки, съобщиха от Комисията.

До решението на ЦИК се е стигнало след подаден сигнал от Христо Дунчев – изпълнителен секретар на ПП „Партия на ЗЕЛЕНИТЕ“. В сигнала се излагат твърдения за нарушаване на правилата за провеждане на предизборната кампания от ПП „ВОЛЯ“ за излъчени предизборни клипове по bTV, с които се рекламира водачът на кандидатската листа на партията.

От ЦИК посочват, че Веселин Найденов Марешки провежда предизборна кампания преди определената дата – 26 април 2019 г., което е в нарушение на разпоредбата на чл. 175 от Изборния кодекс. С оглед равнопоставеност на всички участници законодателят изрично е предвидил начало на предизборната кампания, което следва да се спазва от всички участници в изборния процес. Излъчването на предизборни клипове с участието на Веселин Найденов Марешки преди 26април 2019 г. съставлява нарушение на правилата за провеждане на предизборна кампания.

Актът на ЦИК ще бъде изпратен на областния управител на област Варна за издаване на наказателно постановление.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ