Атаката срещу Миню Стайков днес по поръчка на Пещерняците! Ето какво писмо е внесъл срещу тях арестантът

миню стайков

Днешната акция на спецпрокуратурата и ГДБОП на територията на Карнобат и Бургас, оповестена като сериозно разследване на измами със средства от еврофондове, няма връзка, както се очаква, със скандала по реалното притежание на къщи за гости от лица във властта. Според Флагман.бг има друга причина за активността на спецпрокуратурата в Карнобат.

Очаква се от тях информация, звучаща достоверно, за да има основание, намиращият се в следствения арест на Спецпрокуратурата Миню Стайков да получи второ обвинение и още осем месеца зад решетките. Това обвинение трябва да бъде във връзка с източване на средства от еврофондове за 7 млн. лв., каквото бе анонсирано в началото на разследването срещу него през есента на м.г., но бе оставено на втора линия, докато се работеше върху търсенето на доказателства за притежание на нелегална фабрика за цигари. По всяка вероятност на 5 май, неделя, голямото обвинение срещу Стайков за притежание на нелегалната фабрика за цигари ще падне и той трябва да бъде освободен. На тази дата изтича 8-месечният срок по закон, в който трябваше да се внесе годно да издържи в съда обвинение по това тежко престъпление.

Такова очевидно не се очертава и наблюдаващият прокурор от спецпрокуратурата Ангел Кънев вероятно е предприел друга линия за търсене на доказателства.

Днес в Спецпрокуратурата е входирано искане от Миню Стайков да бъде отведен от разследването наблюдаващият прокурор Ангел Кънев, тъй като бил предубеден от изхода му. Това искане е отправено и до главния прокурор Сотир Цацаров.

В искането на Миню Стайков (вляво) срещу спецпрокурора Ангел Кънев са изнесени причините, поради които той трябва да се отвед

Към искането са прикрепени и извадки от кадастъра, от които стават видни сделки с недвижими имоти, по които купувач е прокурор Кънев, а продавачи, според защитниците на Миню Стайков, са лица от кръга на основния конкурент на карнобатския завод – „Винпром Пещера“.

Оказва се, че доста преди внасянето на това искане, днес са били сигнализирани Министерството на финансите и Комисията за защита на личните данни във връзка с „незаконна намеса в персонални данъчни ревизии на Миню Стайков и членове на семейството му, дружества и еднолични търговци, в които той е собственик и управител“.

Твърди се, че чрез заплахи и натиск са били получени данни за нуждите на досъдебното производство срещу Стайков, представляващи данъчна и осигуротелна тайна.

Прокурор Кънев е оказвал натиск срещу обвиняемия Иван Димитров, който също е в ареста от началото на септември м.г., да лъжесвидетелства – с обещание да бъде освободен, „ако се съгласи да каже това, което се иска от него“.

По-надолу в искането, с което трябва да се запознае Сотир Цацаров, са описани близки отношения на прокурор Ангел Кънев с двете основни фигури – собственици на „Винпром Пещера“. Посочени са сделки за придобиване на недвижими имоти от прокурора, предимно земи, осъществявани от хора и дружества под контрола на въпросните двама реални собственици на „Винпром Пещера“.

С внасянето на тези документи от името на Миню Стайков в спецпрокуратурата рано днес следва прокурор Кънев да се отведе, ако се окаже зависим и предубеден.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ