Страшна мъка: Проговори и другата сестра на убитата Милена: Стоян Зайков беше краен, избухлив и груб

Стоян Зайков

Надя Шишкова, която живее във Вашингтон, разказа за драмата на сестра й Милена Шишкова, който беше убита от Стоян Зайков-Чане.

Зайков я заплашваше, че, ако я напусне, ще се самоубие и тя не искаше това да тежи на нейната съвест, нито да рефлектира върху детето й. Запознаха се, когато беше ученичка. След това тя забременя. Той се държеше грубо и тя се чудеше дали да задържи бебето. Слава Богу, подкрепихме я и тя задържа детето. Стивън е много трудолюбив, като майка си, страхотен е и много се надявам детето да продължи и да не загуби вяра в живота, посочи Надя пред Би Ти Ви.

Стоян беше човек на крайностите, много избухлив и груб и тя се страхуваше от него и затова не е подавала сигнали в полицията. Призовавам, ако има някой в подобна ситуация, да потърси помощ. Тя се обърна към мен и аз я посъветвах да не се поддава на манипулациите. Тя не се върна, но той не се самоуби, а превъртя и уби нея. Той беше обсебен от нея и не искаше да я загуби. А в същото време не знаеше как да се държи с нея- нямаше маниери, нито възпитание, разказва Надя Шишкова.

Стивън, 14-годишното момче на Милена, остава при третата сестра, тя е попечител. Жената е по майчинство и няма големи възможности да се грижи, коментира Надя. И допълни, че би го взела със себе си.

Аз живея във Вашингтон със семейството си и се опитвам да помогна с каквото мога. Но Милена беше съпортера на това семейство, беше изключителен, креативен, деен човек, помагаше на всички. Започваше бизнеси и даваше напред. Всеки може да ви каже колко невероятна беше Милена. Тя обичаше хората и нея всички я обичаха, допълни сестра й.

Ние бяхме под защита и искам да благодаря на българската полиция и прокуратура и всички части и секретни служби. Всички бяха с кодови имена, но бяха прекрасни. Сменихме няколко убежища, а причината беше, че първата локация се компрометира, а във втората не бяха добри условията. Всичко ставаше много бързо – хората ни преместиха бързо на ново място. Там трябваше да заплащаме провизии и настаняване, защото беше на хотелски начала. Искам да благодаря на хората от училището „Христо Ботев“ във Вашингтон, които помогнаха на мен и моето семейство за това, разказа още сестрата на убитата млада жена.

В три имота е прониквал Зайков в Долна Баня, обясни местен човек. Хранил се е, гледал е телевизия, допълни той.

Случаят Зайков не е приключил, това е много сериозен сигнал за нашето общество. Реагираме за щъркели, жабчета и какво ли не. Но в случая говорим за човешки живот. За мен прокуратурата трябва веднага да вземе на специален отчет делата за домашно насилие, за чиновническо безхаберие и нехайство. Обществото трябва повече да се интересува от съдбата на такива майки, препоръча местният мъж.

Надя Шишкова изрази голямо неудовлетворение към криминалните психолози. Те са казали директно на детето: Всичко свърши, баща ти е мъртъв. Грубо се държаха с него и с нас. Питаха ни какво укриваме и ни обвиниха, че заради нас не могат да хванат убиец-а. това за мен е ужасно поведение и мисля, че там трябва да се вземат мерки. Иначе прокуратурата бе невероятно бърза във всяко отношение, психоложката от прокуратурата беше невероятна, носеше на децата играчки, боички, грижеше се за семейството по всякакъв начин, заяви още тя.

Няма страх, не знам как майка ще преживее това нещо, но този човек, който си отиде от този свят, донесе много мъка, каза Надя.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ