Признаха: Безсилни сме пред купения и контролирания вот! Прави ли това ГЕРБ, БСП и ДПС вечни?

цветозар томов

Михаил Мирчев не е прав в коментара си, че водачът на евролистата на Демократична България Радан Кънев не е събрал нужните гласове, за да бъде евродепутат. Това обяви пред бТВ социологът Цветозар Томов.

„В закона изрично е записано, че гласовете „Не подкрепям никого“ се изключват от действителните гласове. Михаил Мирчев включва тези гласове, иначе няма как да бъдат постигнати тези проценти от 5.87%. ЦИК е длъжна да махне тези 60 000 гласа „Не подкрепям никого“, защото така е разписано в закона“, подчерта той.

„Личното ми мнение е, че комисията не може да пренарежда листите и трябва да впише избраните евродепутати. Ако един избран евродепутат иска да се откаже, първо трябва да бъде избран, а след това да се откаже пред Европарламента. Решението на ЦИК е такова, но то не е правилно“, смята Томов.

„Има два много тежки проблема, свързани с изборите. Единият е слабата подготовка на Секционните избирателни комисии. Другият проблем е разширяващия се купен и контролиран вот, срещу който администрацията е безпомощна“, призна социологът.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ