Ако изборите са днес: ВМРО с историческо влизане самостоятелно в парламента! Воля и Атака са мъртъвци

ВМРО

Увеличена електорална дистанция между ГЕРБ и БСП, а ВМРО и Демократична България с парламентарно представителство при избори днес – това е ефектът от изборите за Европейски парламент според данните от редовното проучване на „Тренд“ направено от 5 до 12 юни сред 1008 души по поръчка на вестник „24 часа“. 

ГЕРБ увеличава преднината си пред своя основен опонент БСП и през юни социолозите регистрират разлика от почти 5 на сто от всички анкетирани. В реална изборна ситуация при парламентарен вот, преизчислявайки дела на деклариращите, че няма да гласуват, това би означавало дистанция между двете от близо 8 процента.

ДПС запазва традиционното си влияние със 7.1 на сто от всички интервюирани.

Високият резултат за ВМРО на евровота е дал тласък на партията и при евентуални парламентарни избори, те биха имали самостоятелно представителство в Народното събрание. Сметките на 7DniBulgaria.bg показват, че към резултата на ВМРО може да се добавят и гласувалите в анкетата за „Обединени патриоти“, с което Воеводите сериозно подгонват ДПС.

Моментната снимка през юни сочи, че това ще са единствените формации, която ще прескочат изборната бариера от 4 на сто при евентуални парламентарни избори.

Мнозинството от българите (52 на сто) не смятат, че са необходими предсрочни парламентарни избори, а 29 на сто са на обратното мнение.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ