Премиерът: БСП са царе на думите. Затова управлявам толкова години

Корнелия Нинова, Бойко Борисов

„Спираме дотук! Ще решаваме в понеделник на Коалиционен съвет! Ще отстоявам това, което сме казали – 1 лв. Ако партиите в Народното събрание вземат друго решение, това е демокрацията“. Това заяви Борисов пред журналисти в Брюксел след отпадането на точката за намаляване на субсидията от 11 на 1 лв от парламентарния дневен ред.

„Длъжен съм на базата на коалиционното споразумение да се съобразя с партньорите. На този съвет отново ще отстоявам това, което ние сме казали, за един лев. Аз отговарям за ГЕРБ и нашата позиция е за един лев, съобразена с референдума“, поясни премиерът. И сподели, че е бил възложил на представителите на ГЕРБ в парламента, да се срещнат с коалиционните партньори и да им кажат, че са се съобразили с волята на избирателите за размера на партийната субсидия.

„Сутринта се чух с Валери, Волен и Каракачанов, и в понеделник ще се видим да обсъдим въпроса. Правилно реагираха „Обединени патриоти“. Бойко Борисов коментира и на реакцията на проф.Румен Гечев от БСП след отпадането на точката за партийните субсидии, който заяви, че „днешният ден е фиаско за Бойко Борисов – идеите му за антиевропейски и антидемократични промени във финансирането на политическата система не се осъществиха“.

„Те винаги са победители. Кое е фиаско, че две години си траеха, да не ги изяжда Слави Трифонов? Не смеят името да му кажат. Два милиона българи гласуваха за партийната субсидия да е 1 лев. Те са царе на думите, затова толкова години управлявам“, ядосано завърши Борисов.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ