Карлос Контрера алармира: Да заличим онези, които тровят съзнанието с антибългарско говорене

8

Управниците в Македония нямат друг път освен да признаят историческата истина. Помним как две десетилетия при управлението на Никола Груевски се налагаха абсурдни тези, далеч от реалността и фактите. Сега лека-полека се опитват да се върнат към реалността.

Това коментира в ефира на телевизия Европа общинският съветник от ВМРО в Столичния общински съвет Карлос Контрера.

Няма спор, че Гоце Делчев е българин, както и че се е борил за автономията на Македония. Всеки, който е изследвал периода на освободителното движение преди и след Илинденското въстание, ще види това в програмните документи на ВМРО. Автономията на Македония е стъпка към последващо присъединяване към България – така пише в изворите от онова време. Няма и никакъв спор, че хората, които са се борили за свобода и за вдигнали Илинденското въстание, са българи и съответно и това въстание е българско, коментира още той.

Контрера е категоричен, че съвременният прочит минава пред дефектите на тоталитарния период след 1946 г. За мен основна задача на българското общество е да изличи въпросните македонистки тези, които толкова години тровеха съзнанието на хората. Македонската история си е българска история, допълни съветникът по повод изказването на македонския президент Стево Пендаровски, че Гоце Делчев е българин, борил се за автономия на Македония.

Македонският президент с изказването цели успокояване на духовете. Там процесът за очистване от античния македонизъм ще е доста тежък. Тази доктрина почива на лабораторните, кабинетни експерименти от времето на тоталитарна Югославия, каза Карлос Контрера.

Според него България като държава и ние, българите, като общество, трябва да следим внимателно процесите и да се противопоставяме на всякакви опити по идеологически съображения да бъде фалшифицирана историята.

Не е толкова важно дали ще има анекс към договора за добросъседство между България и Македония, колкото това, че България трябва да насочва тенденциите. Вицепремиерът Красимир Каракачанов бе категоричен, че ако тази политика от македонска страна продължа – няма НАТО и ЕС за Македония, обясни Контрера и допълни обаче, че това са само средства, основната цел е да се погрижим за българщината в Македония.

Общинският съветник припомни, че от години ВМРО има документ от няколко точки, в които е изброено какво трябва да промени Скопие, за да седне на масата за преговори за ЕС и да получи подкрепата на България. Една от тези точки е поправянето на неистините в македонските учебниците. Трябва да бъдат изчистени от езика на омразата срещу България и българите.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ