Хората плачат като малки деца: Като по чудо рожбите ми останаха живи в потопа

Котел

Десетки наводнени къщи, обърнат асфалт, заличени улици – това е равносметката след наводнението в Котел в сряда. Вчера започна дезинфекция на къщите, за да се избегне епидемия заради наслоените кал и тиня.

Пет са къщите в близост до реката, чиито първи етажи са изцяло наводнени. Причината е в силната приливна вълна след проливния дъжд от 80 литра на квадратен метър.

Хората все още си спомнят с ужас за бедствието и са благодарни, че са били пощадени от природата и са оцелели.

Една от разтърсващите истории е на Русанка Кирилова, която е можела да загуби децата си по време на наводнението. Когато приливната вълна идва малките са били в къщата само с баба си, а водата е стигала до нейната шия. Баща им не е можел да се добре до техния дом, защото реката му е пречела.

„За 10 минути отиде трудът ми за 20 години”, споделя Христиан Бончев, чиято къща също е пострадала много от наводнението, но той е благодарен, че щетите са само материални и няма жертви. Разказва, че вече е закупил материали и ще ремонтира къщата.

„Благодаря на Бога, че стана през деня, ако беше през нощта и спях, нямаше да оцелея”, разказва Христиан.

„Имам една голяма молба: Да се изгради дига край, за да няма повече такива случаи”, заяви той.

Неговите съседи също казват, че са повдигали въпроса за изграждането на дига и чакат това да стане от 60-те години на миналия век.

Бедственото положение в Котел вече е отменено, а днес градът ще отбележи своя празник.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ