Освободиха момиче от ансамбъла ни 2 седмици преди европейското първенство

66098637_2731410056929822_6156883116859326464_n

Ансамбълът по художествена гимнастика за девойки остана в намален състав едва две седмици преди европейското първенство, съобщиха от БФХГ. От отбора е освободена състезателката Жанина Георгиева по настояване на родителите си, тъй като не е чувствала добре.

Отборът споделя, че запазва добрите си чувства към момичето и ѝ пожелава успех.

Ето какво гласи официалното съобщение от БФХГ във Фейсбук:

„БФ по художествена гимнастика уведомява, че с решение на треньорското ръководство на национален отбор девойки ансамбъл от състава е освободена състезателката на КХГ Олимпия 74, Жанина Георгиев

След получените съобщения от нейната майка, че тя не се чувства добре в тренировъчния процес, треньорското ръководство е принудено да вземе решение състезателката да бъде освободена от националния отбор в най-неподходящия момент, а именно две седмици преди първото световно първенство за девойки.

Въпреки настояването на майката на състезателката тя да бъде освободена след ЕП заради допуснатите от нея грешки, ръководството на отбора решава тя да продължи подготовка, вярвайки в нейния потенциал. Треньорите уверяват, че никога не сме имали преднамерено отношение към Жанина Георгиева, обичат я и винаги са искали най-доброто за нея, както и за целия отбор.

Треньорското ръководство смята, че внесеното от майката на Жанина неоснователно напрежение оказва влияние на подготовката на отбора. Тъй като предстои най-важното за годината състезание – световното първенство за девойки, е важно да се осигури най-добрата атмосфера и спокойствие за подготовка на отбора. Физическото и психическо натоварване на отбора е голямо и затова е по-добре за Жанина да бъде освободена с оглед най-доброто за състоянието на гимнастичката.

За големия спорт и национален отбор се изискват комплекс от качества, които всеки спортист трябва да притежава. А в дисциплината ансамбъл отговорността е още по-голяма и не е по силите на всеки състезател.

Треньорското ръководство и ръководството на БФХГ остават с прекрасно отношение към Жанина Георгиева и и пожелават успешно бъдеще“.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ