Нов удар по БСП! Губи пореден депутат, изправят го пред съда за афера с лекарства и стотици хиляди левове

румяна арнаудова

Още миналата година главният прокурор Сотир Цацаров поиска да бъде свален имунитетът на депутата проф. д-р Георги Михайлов. На 9 ноември миналата година Михайлов сам поиска да го разследват. Прокуратурата го разследва и въз основа на доказателства се установи това, че е получавал парични средства от дружество.

Това заяви на извънреден брифинг говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова по повод информацията, че Цацаров е поискал снемане на депутатския имунитет на народния представител от БСП Георги Михайлов.

„Д-р Михайлов е получавал пари, тъй като е дал 200 000 хиляди лева лични средства на дружеството, а то е връщало с лихвите. В една от годините имаше куриоз в данъчната декларация на Михайлов – неотчетени бяха 44 000 лева, получени от същото дружество“, разкри Арнаудова.

„Дружеството е имало договор с Националната специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания. Дружеството е презапасявало с медицински препарат за онкоболни болницата. В последствие болницата е изпаднала в свръхзадължения. Само този препарат е ощетил болницата с над 160 хиляди лева“, коментира говорителят на главния прокурор.

„Ще привлечем като обвиняем Михайлов за безстопанственост“, завърши Румяна Арнаудова.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ