Левски катастрофира в Кипър, абсурден червен картон помогна на АЕК

Левски

Левски допусна тежка загуба с 3:0 при гостуването си на АЕК (Ларнака). Срещата бе от втория предварителен кръг на Лига Европа. „Сините“ инкасираха три попадения в рамките на осем минути през втората част. Разписаха се Апостолос Яну (67), Раул Руис (70) и Ектор Ервел (75).

Двубоят можеше да се развие по съвсем друг начин, ако в края на първото полувреме Живко Миланов не бе изгонен напълно незаслужено с втори жълт картон. Освен това „сините“ пропуснаха две отлични възможности чрез Дени Алар и Хали Тиам.

Срещата започна при топло време от около 34 градуса. С първия съдийски сигнал настана меле по трибуните. Феновете на Левски се сбиха със стюардите на стадиона заради транспарант на привържениците на АЕК, който бе в близост до тях.

Противно на очакванията по-активният отбор в първите минути бе Левски. „Сините“ бяха близо до гол в 5-ата минута Давиде Мариани с отличен пас изведе Дени Алар сам срещу Тоньо. Австрийският нападател обаче стреля право във вратаря на домакините, който изби в корнер. След неговото изпълнение Янис Каргас нанесе удар покрай вратата.

Българите продължиха да упражняват висока преса и това затрудняваше изнасянето на топката от играчите на АЕК. В 23-ата минута Станислав Иванов се справи с двама защитници отляво и върна топката към границата на наказателното поле. Там бе Хали Тиам, който потърси горния десен ъгъл, но Тоньо изби в корнер.

Възпитаниците на Петър Хубчев започнаха да действат доста твърдо срещу своите съперници, което доведе до жълти картони за Миланов, Каргас и Станислав Иванов.

В следващите минути удари на Каргас и Паулиньо пък не намериха целта. В 41-ата минута гръцкият централен защитник на Левски не успя да изчисти добре едно центриране, след което от няколко метра Тричковски стреля право в Рейш.

В продължението на първата част Живко Миланов бе изгонен напълно незаслужено. Капитанът на Левски получи втори жълт картон след съприкосновение с играч на домакините. Повторенията ясно показаха, че футболистът на АЕК симулира.

На полувремето Петър Хубчев пусна в игра Илия Юруков и Насиру Мохамед на мястото на Янис Каргас и Дени Алар.

Втората част започна с натиск на домакините. В 49-ата минута опасен удар на Састре по диагонала мина покрай вратата. Минута по-късно Иван Тричковски нахлу през центъра и пусна към Ервел, чийто шут бе отразен от Миятович.

В 53-ата минута Левски отговори с пробив на Паулиньо отляво. Бразилецът преодоля двама защитници, но ударът му попадна в ръцете на Тоньо.

АЕК продължи да търси първия гол в срещата. В 59-ата минута Акоран проби през центъра и насочи топката в долния десен ъгъл на Миятович, но черногорецът се справи. Малко след това вратарят на „сините“ спаси опасен удар на Яну.

Крепостта на Левски падна в 65-ата минута. Тогава Апостолос Яну се измъкна от защитата и с техничен удар отблизо прати топката във вратата за 1:0.

Четири минути по-късно Раул Руис удвои. Испанецът направи двойно с Яну, който с пета го изведе сам срещу Миятович и за халфът не бе трудно да го преодолее – 2:0.

Левски опита да се върне в срещата, но Тоньо се справи с удара на Паулиньо.

В 75-ата минута АЕК нанесе третия си удар. Ектор Ервел бе оставен абсолютно сам на около 30 метра от вратата. Холандецът си нагласи топката и с прецизен удар вкара за 3:0.

В 86-ата минута Миятович спаси вратата си от четвърти гол, след като спаси удар отблизо на Тричковски.

До края на срещата не се случи нищо запомнящо се. Реваншът е след седмица на „Герена“, а задачата на Левски много трудна.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ