Какъв вариант е Стойчо Младенов за „Армията“? Георги Василев – Генерала сподели: Стойчо е

Стойчо Младенов

Един от най-титулуваните родни треньори Георги Василев говори обстойно пред колегите от ПИК по теми, касаещи Левски и Лудогорец. Гочето също така направи ексклузивен коментар и за въпроси свързани с ЦСКА.

Ето какво каза Генерала за „армейците“.

Г-н Василев, интересна статистика сочи, че ЦСКА има 4 поредни домакински победи в евротурнирите на „Армията“ без да допусне гол (Рига/Адмира/Титоград/Осиек). Във въпросните срещи агитката на тима беше в централния сектор – „В“.

При положение, че клубът започне да изгражда нов стадион в Борисовата градина един ден, как гледате на въпросната идея и ползотворна ли може да е тя за ЦСКА – централната трибуна срещу тунела да бъде кръстена – „Сектор Г“ и именно там най-темпераментните фенове на „червените“ да изразяват своята подкрепа?

Създава ли се едно впечатление, че ултрасите така влияят повече на срещите, когато са на визираните места?

– Не бих се ангажирал да им давам съвет. Достатъчно в ЦСКА има хора, които мислят така с дух и желание клубът да върви напред. По всяка вероятност ще има някакво влияние. Аз мисля, че това не е решаващо, още повече, че традиционно Сектор „Г“ си е на виража и агитката там е свикнала да подкрепя тима. Но онзи ден ги видяхме в Сектор „В“. И това преместване в централната трибуна и непосредствен, по-близък контакт с футболистите естествено по всяка вероятност има и положително влияние. Така, че това е въпрос на умуване и на решение от страна на ръководството. Кой не би се възползвал от някаква идея и предложение, което да носи успех на отбора.

– Много се говори по тази тема, сегашният състав на ЦСКА всъщност разполага ли с нужното качество да се бори за титлата в България при конкуренцията най-вече на Лудогорец и Левски? Вашето мнение…

– Имаше един период, в който играта на ЦСКА, а и плод на тази игра, станаха и последните решения в клуба. Аз само едно се запитвам…

– Така…

– Имаше старши треньор, имаше консултанти. По всяка вероятност, когато консултантите са близо до отбора влияят и на спортно-техническата част и на тактическите задачи. Някак си малко ми прозвуча смешно, че сега, след като Люпко Петрович започна сезона като консултант и непрекъснато беше в щаба и много пъти съм го виждал и така изразяващ емоции, сега изведнъж неговото появяване като старши треньор – и има промяна на тактическата постановка. Щом се смята това като проблем, защо не е станало още в началото?

– За мача с Черно море да кажем на „червените“?

– Да. Предполагам никой не му е вързал ръцете. Този подход тактически, селекционен от този двубой, който направи той сега с Осиек, да е било още в процеса на началото на сезона. А сега някак си излиза, че той едва ли не е бил ням свидетел на всичко това. И идва сега и променя тактическата постановка.

– Вие сте общо 4 пъти шампион на България. Ликувате като първенец в първенството с 3 отбора, което може би е единствено подобно постижение в нашата клубна история…

– Радвам се, че съм ставал шампион. И това, което съм изживявал с тези 4 шампионски титли и носител съм два пъти и на Купата на България. Това ще ми остане на мен един наистина изключително голям спомен. Въпреки, че във времето много пъти са поставяни на съмнение тези успехи. Но това, което съм изживял никой не може да ми го вземе. А сега може би и въпросът, който искахте да зададете…

– Вие като многократен шампион да вземете отношение по казус, свързан с наставник имащ също много триумфи. В началото на кампанията се появиха тези, които аз лично в голяма степен подкрепям, че завръщане на Стойчо Младенов в ЦСКА в близко бъдеще ще се отрази ползотворно на шампионските амбиции на „червените“. Бърза справка показва, че през настоящия век ЦСКА има 3 шампионски титли, 2 от които са със старши треньор Младенов.

След като въпросната тема доби някакъв по-широк отзвук, от „Армията“ реагираха сякаш остро, все едно клубът бива нападан – да кажем атака по треньорския щаб тогава начело с Митов. При пожелания за една ползотворна работа на Петрович сега.

Но Стойчо Младенов все пак не е ли един от най-добрите варианти за треньор на ЦСКА, ако в клуба се наложи в един момент отново да взимат решения по тази насока?

– Ами това като вариант и като външна представа е отлично.

И аз мисля, че то не е сигурно далече и от мислите на най-важните хора в ЦСКА. Сега друг е въпросът какви са взаимоотношенията и на каква база те почиват, но аз с него съм работил.

Познавам го много добре Стойчо. Той всъщност по мое време аз го доведох в щаба на ЦСКА. Бил е много коректен. Нямам нито един миг повод да кажа, че като помощник нещо ме е злепоставил или, че не съм бил сигурен в гърба си с него. Както сега например Добри седеше на единия край на пейката, а друг изскача да командва от другата страна, такива работи примерно сравнявайки със Стойчо, такова чудо не е имало.

Така, че едно е моето виждане и мнение, защото той при него има вече изключително богат натрупан опит, самочувствие има.

Цесекар е в дъното на душата си. Но това са пак неща, които само ръководството и хората, които влагат средства и пари, те могат да го решат.

– Предстои важен мач за ЦСКА като гост на Осиек във втория квалификационен кръг на Лига Европа…

– Стискам палци на ЦСКА, защото те един добър турнирен резултат постигнаха с отбор, който е на тяхното ниво. Така, че тук е вече въпросът на тактическо надиграване, за да се търси успеха.

*Интервюто е осъществено преди драматичната победа на „армейците“ над Славия в столично дерби от 3-ия кръг на родния шампионат.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ