Интересни факти за оргазма

Секс

По случай Националния ден на оргазма, отбелязван на днешна дата в страни като Великобритания, САЩ и Австралия, в. „Дейли стар“ предлага няколко интересни факта за кулминацията в сексуалния акт:

Идеята за честването идва от Бразилия. Страната обаче отбелязва Националния ден на оргазма през август.

Глобално проучване, направено от производителите на секс играчки показва, че 70 процента от британките достигат нееднократно до връхната точка в сексуалния акт.

Анкетата, обхванала 2200 души от 21 страни, разкрива, че 11 процента от жителите на Великобритания получават минимум един оргазъм дневно.

Първенци по този показател са норвежците – 35 процента от тях твърдят, че достигат сексуална кулминация поне веднъж на ден. Най-ощетени по отношение на оргазмите са германците – 2,54 процента от тях споделят, че никога не са изпитвали върховно сексуално задоволство.

Средният брой на оргазмите в глобален мащаб е два или три седмично.

Тридесет процента от жителите на Бразилия достигат сексуална кулминация само веднъж седмично.

Най-интензивни оргазми изпитват жителите на Чили, Италия и Испания.

Макар да са в челната тройка по брой на седмични оргазми, при австралийците връхната точка в секса е с най-нисък интензитет.

Най-шумни в леглото в сюблимния момент са бразилците, следвани от норвежците, а най-сдържана е сексуалната кулминация на португалците, следвани от датчаните.

В действителност между озвучаването на оргазма и неговия интензитет няма никаква връзка. Шумният секс се обуславя от културни различия.

Оргазмът – кулминацията в сексуалния акт, невинаги е постижим за дамите. Едва 64 процента от тях достигат връхната точка при полов контакт, за разлика от 91 процента от мъжете.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ