България потъна в скръб: Наш сънародник загина при ужасяваща катастрофа в САЩ (Снимки)

Свещ

Млад българин е починал след тежка катастрофа в Атланта. 24-годишният Алекс Райков се блъснал в стълб с колата си, а полицията смята, че причината е висока скорост, алкохол и дрога.

В деня на инцидента, малко преди 19 часа, Райков шофирал зелен „Лексус“ (1996 Lexus 300) по Плезънт Вали драйв, на запад от разклона на магистрала I-285 за Пийчтри индъстриъл булевард. Излизал е от паркинг в парка „Хонисъкъл“ (Honeysuckle park), пише bg-voice.com.

Според полицейския доклад Райков е карал с несъобразена скорост на път с ограничение от 40 км/ч (25 мили/час). Колата е поднесла и се е преобърнала на пресечката с улица „Плезънт трейл“, след като се е ударила в стълб, на тревата.

От сблъсъка стълбът се е разцепил на две. Катастрофата е станала на 11 май т. г., а полицията е известена за катастрофата в 6:50 РМ, като полицаите преценяват, че сблъсъкът е станала две минути преди това. Спешните екипи пристигат след пет минути, а полицаите точно в 7 РМ. Райков е откаран в болница и е обявен за мъртъв малко по-късно.

В полицейския доклад пише още, че той е пътувал с още един мъж, който не е българин и е пострадал леко. Мъжът свидетелствал, че Райков правил дрифтове с колата и когато тя се преобърнала, той успял да се освободи и да излезе, а след това издърпал Райков навън и му приложил изкуствено дишане, тъй като българинът бил в безсъзнание.

Друг мъж също свидетелствал, че Райков дрифтирал с колата си и че малко след това чул как автомобилът се удря в нещо.

Според полицията и Райков, и спътникът му не са били със закопчани предпазни колани, което е допринесло за фаталния край за българина. След аутопсията на съдебния лекар се установява, че смъртта му е настъпила вследствие на травма в областта на главата и врата.

Резултатите от токсикологията показват, че Райков е шофирал под влияние на алкохол (0,128 g/100 ml при допустими 0,006 g на 100ml) и марихуана. Заключението на властите е, че отговорен за инцидента е Райков.

Още с излизането от паркинга на парка към Плезънт Вали драйв, правейки ляв завой, Райков не е бил в пълно владение на автомобила и той поднесъл много вдясно, после се върнал в платното, отново поднесъл вдясно чак в тревата и после вляво през платното, в което се движил, и през платното за движение в обратната посока, като накрая се ударил в стълб фронтално.

Разследващият детектив е установил, че на пътя има кръгови отпечатъци от гуми, съвпадащи с описаното от свидетелите, които доказват, че Райков е карал с несъобразена скорост и безразсъдно, а също, че е правил и дрифтове.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ