Гешев: Прокуратурата и занапред ще вади доказателства срещу неистини

Иван Гешев

Публичното оповестяване на факти и доказателства по разследвания на прокуратурата ще бъдат оповестявани и занапред, както в случая с хакерската атака на данните от НАП. Това обеща във Враца номинираният за главен прокурор Иван Гешев, съобщи Нова телевизия. Това ще се прави в случаите, когато защитата или някой друг говори неистини пред обществото, стана ясно от думите му. Именно с тази цел публично ще се предоставят доказателства, с които ще се оборват неверните твърдения.

Повод за коментара на сегашния зам.главен прокурор бе изпратеният доказателствен материал до медиите по разследването на „ТАД Груп“ за пробива в системата данни на НАП, който съдържаше снимки и данни, както и записи на разговори, насочени към незаконни действия.

Според Гешев това действие на прокуратурата няма да попречи по никакъв начин на съдопроизводството, нито на разследването, защото само малка част от доказателствата са оповестени. Тепърва ще се събират и още, поясни магистратът.

Иван Гешев дойде във Враца, за да оповести, че са задържани двамата извършители на жестокото убийство на 64-годишния Тодор от с. Згориград. Единият от престъпниците е врачанин. Наложена му е мярка за неотклонение, а другият по информация на NOVA е от Ихтиман, имал е влязла в сила присъда и в момента вече се намира в затвора.

Приоритет на прокуратурата занапред ще бъде битовата престъпност, защото правораздавателната система е в дълг към обществото, обеща още единственият кандидат за главен прокурор.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ