Грозно: Посегнаха на любим пловдивски лекар, пребиха го (Снимка)

Полиция

Млади мъже нанесоха побой на пловдивския лекар д-р Любомир Паунов, съобщи трафикнюз. Инцидентът е станал в българския черноморски курорт Албена.

Той, братовчед му Иво Мурджев и техен приятел, се намирали в лятната градина на хотел в курорта.

В един момент по техен адрес започнали да чуват обидни квалификации от съседна компания заради пререкания на спортна тема. По-късно човек от компанията нападнал приятеля на Любомир и Иво и те скочили да го защитят. За секунди страстите се успокоили. След това агресията се стоварила върху младия лекар.

Мъжете започнали да нанасят удари с юмруци в областта на главата и лицето на лекаря, след което счупили и бутилки.

“Бях държан за ръцете, удрян, блъскан”, коментира д-р Паунов. Бил подаден сигнал на телефон 112, пристигнала полиция, а с 15 минути закъснение и линейка, която откарала Любомир в болница за оказване на първа помощ. След това момчетата дали показания в районното управление. Един от мъжете, който бил викнат за разпит, продължил да сипе смъртни закани към тримата.

Младежите били посъветвани да напуснат хотела час по-скоро, за да продължат почивката си спокойно.

“Бяхме изпаднали в шок и се чувствахме незащитени, а животът ни застрашен”, обясни още д-р Паунов.

След излизането от районното, където дали обяснения, Любомир усетил признаци на колабиране. Заради закъснението на линейката първия път, братовчед му тръгнал да го транспортира с кола до най-близкото лечебно заведение. На пресечка от районното обаче бил спрян от полиция, а дрегерът отчел наличие на алкохол. Взета е кръвна проба.

“Аз съм лекар и се грижа за живота на хората. Никой не се опита да защити моя. След излизането от районното се наложи да бягаме от човека, който ни заплаши със смърт”, обясни още лекарят от Пловдив.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ