Световен шампион се обеси в затвора (Снимка)

Свещ

Бившият световен шампион за младежи във версия Световен боксов съвет (WBC) Давид Костецки се самоуби на 38-годишна възраст в затвора, обявиха полските власти. Според информациите, той се е обесил с примка, направена от чаршафа на леглото си. Охранителите в затвора са опитали да го съживят, а пристигналите с линейка лекари само са констатирали смъртта на бившия спортист.

В момента полицията разследва причините за самоубийството на боксьора. Генералният директор на затворите подполковник Елжбиета Краковска разкри, че Костецки е посегнал на живота си в затворническия център „Варшава-Биалолека“. Бившият световен шампион не е бил под специално наблюдение от охраната, тъй като не е давал индикации, че може да се самоубие.

Това беше пети престой на Давид Костецки, известен като Циганина, в затвора. Той излежаваше присъда от 5 години и 100 дни за организиране на престъпна криминална група. Сред обвиненията, за които беше осъден, са трафик на наркотици, кражба на коли, данъчни измами и склоняване към проституция. Сегашната му присъда трябваше да приключи след пет години. За първи път боксьорът попада зад решетките през 2012 година, когато започва да изтърпява присъда от 2,5 години.

През 2014 години излиза на свобода, изиграва един мач на професионалния ринг, който губи от сънародника си Анджей Солдра, а малко след това отново попада в затвора. Като цяло на ринга Давид Костецки има 41 мача, в които е спечелил 39 победи (25 с нокаут). Освен от Солдра, той е губил от французина Рашид Канфуа през 2006 г.

Костецки е печелил редица титли на професионалния ринг. Започва през 2004 г. с младежкия шампионски пояс в леката тежка категория на Световния боксов съвет (WBC). На следващата година печели световната титла при мъжете на Световната боксова федерация (WBF), а през 2010 година си връща притежанието на тази титла. През 2010-а печели поясите на Международния боксов съвет (IBC) и балтийската титла на WBC, а на следващата година и Междуконтиненталната титла на Световната боксова асоциация (WBA).


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ