Иван Тодоров от „ТАД Груп“: Не съм поръчвал нищо!

Иван Тодоров

Не съм поръчвал нищо, лаконично каза, след като се появи в апелативния спецсъд собственикът на „ТАД Груп“ Иван Тодоров. Днес трима съдии ще решават дали той ще остане на свобода срещу 100 хил. лв. гаранция по обвинението му в кибертеторизъм заради хакерската атака срещу НАП.

Миналата седмица Тодоров бе освободен срещу парична гаранция, което на практика означава, че той вече е внесъл 100 хил. лв., за да може е на свобода.

Вчера от прокуратурата заявиха, че са събрани нови доказателства по мега разследването и заради тях ще настояват делото по мярката за неотклонение на Тодоров да бъде закрито. Става дума за чувствителна информация за взаимоотношения на клиенти с банки и застрахователи, данъчни документи и междуфирмени търговски отношения, свързани с прякото развитие на икономиката в страната.

По това дело заедно с Тодоров са обвинени служителите на „ТАД Груп“ Кристиян Бойков и Георги Янков, които също са на свобода.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ