Казармата ще дава предимство да станеш полицай

Красимир Каракачанов

Офертата даде министър Каракачанов на парада по случай 140 години ВМС.

Този който е решил 9 месеца да се откъсне от среда, семейство, образование и да се обучи да защитава страната за мен има повече основание да претендира да работи в полиция, в служби за сигурност пред този, който предпочита да си пие бирата и да си кара студентски ергенски живот.

Това заяви след парада по случай 140 години ВМС във Варна военният министър Красимир Каракачанов. „Идеята за доброволна военна служба е стара идея, законът е готов, минал е през всички нива в МО и трябва да бъде внесен в парламента. Там се предвижда хората, които искат да получат доброволна подготовка, да сепобучават на три етапа – 3, 6 и 9 месеца, след което ще бъдат зачислени в резерва. Докато получават тази подготовка те ще имат защитата на закона, че работодателите няма да им нарушат кариерното развитие.

И на трите фирми, подали оферти за патрулните кораби , ще им бъдат зададени въпроси и ако всичко върви нормално до края на годината трябва да имаме сключен договор с една от трите фирми, които са участвали в конкурса. Едната ебългарската фирма „Делфин”, другата е немска и третата е италианска. Сега ще получат писмата, за да коригират офертите . Финансирането е с 820 млн.лева, без ДДС, осигурено, гласувано е от НС и е заложено в бюджета. Моята амбиция откакто съм станал министър на отбраната е да се променя социалния статус в армията.виждате, че в две поредни години увеличаваме заплатите на служащите с 10%, по наши разчети смятаме да направим това и в бюджет 2020, добави министърът.

Каракачанов каза още, че проектът да нови бронирани машини се работи, макар и бавно. Командирът на флота, контраадмирал Кирил Михайлов, заяви, че флотът ни ще търси минни ловци втора ръка.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ