Заместник-председателят на ВМРО: Есента ще направим заявка за разговор по политики с ГЕРБ

Искрен Веселинов

Трябва да има преглед на свършените и несвършени неща, заяви заместник-председателят на ВМРО

Диалогът в управляващата коалиция най-после трябва да започне, трябва да има преглед на свършените и несвършени неща. Няма причина да си заравяме главата в земята като щрауси и да казваме, че всичко върви добре, защото управляваме ние. Има неща, които вървят на добре, има и неща, които не вървят на добре.

Това заяви в предаването „Здравей, България” по НОВА заместник-председателят на ВМРО и съпредседател на ПГ „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов.

Знаете, че ВМРО веднага след европейските избори настоя да започне разговор относно изпълнението на управленската програма. Различни „домашни“ проблеми пречеха на това да се случи. Сега няма такива пречки. От есента ще направим сериозна заявка за разговор по политики с ГЕРБ, каза депутатът.

Няма да искаме нови позиции, нито бихме могли да се разграничим от управление, в което участваме. Негативните страни на управлението трябва да бъдат изговорени и преодолени, коментира Веселинов.

И допълни, че смята, че трябва да се върнем към изпълнението на управленската програма, където например бе заложено да се застъпи прагът на бедност с минималната пенсия, нещо, което не се случи. Друго нещо – записано е в програмата, че ще има безплатни детски градини, каза още той.

Безспорно за нас е странно, че ТЕЦ – Варна, който беше придобит не от държавата, а от бивш министър, след това се оказа на Ахмед Доган, след като подписа договор за студен резерв, който обезпечава съществуването му. ТЕЦ – Варна безспорно е важна енергийна мощност, тя е важна за енергийната сигурност, но процедурите, по които се придобива този студен резерв, за нас са недостатъчно прозрачни. Трябва да има нормална конкуренция, категоричен бе Веселинов.

Запитан дали ВМРО и НФСБ ще търсят за изборите някой, който да замести „Атака”, Веселинов заяви, че тезата на ВМРО винаги е била за максимално обединение на патриотичните сили. Няма да пречим на нашите структури по места да си партнират с „Атака”. Напротив – поощряваме ги. Това обаче е въпрос на взаимно желание, заяви Веселинов.

На въпрос от страна на Виктор Николаев дали на балотаж за кмет на София ВМРО ще подкрепи Йорданка Фандъкова или Мая Манолов Веселинов заяви, че това предрешаване на изборния резултат е нелепо, защото се сугестира общественото мнение. Той смята, че истински дебат за София няма. Имаме показване на две политически персони. Единият кандидат има своята биография в София, а другият е просто имагинерно име за момента. Нашият кандидат, който ще издигнем, не е по-лош от Мая Манолов, каза Веселинов.

По темата с искането на ВМРО за химическа кастрация на педофили, Веселинов каза, че това предложение е внесено в НС. Темата за кастрацията сега я повдигаме и смятаме, че е навременна, защото какво правим – хващаме един престъпник, осъден е на 30 г., но заради съкратеното производство лежи само 20 г. и след това излиза и е отново жертва на собствения си нагон и е готов да убива, сподели народният представител.

Относно съкратеното следствено производство твърдо казваме, че това е един цирей за нас в НК, защото за ужасни престъпления получават минимални присъди.

Имаме уговорка след ваканцията да направим една среща с наказателно-правната мисъл, за да потърсим решение.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ