Гледка, която ще ви просълзи: Синовете на Плевнелиев почетоха паметта на покойния си брат (Снимка)

росен плевнелиев, деси банова 2

Синовете на Росен Плевнелиев почетоха по свой начин 4-годишнината от смъртта на своя брат Филип. На датата на трагедията по-големият от двамата – Асен, сподели снимка от детството, на която е прегърнал покойния си батко. В профила си във „Фейсбук“ той сложи и черен фон, а примера му последва и по-малкият му брат Павел.

Майка им Юлияна реагира със сърчица на действията им. Всеки август Асен и Павел намират начин да изкажат любовта си към покойния Филип. Неотдавна те показаха, че често посещават гроба му. Там палят свещички, носят цветя и оставят подаръци, които смятали, че биха му харесали. Сред тях са футболни топки с автографи от любимия му тим, както и негови снимки, на които той щастлив позира до купата на победителя от Шампионска лига. Известно е, че футболът бе голямата страст на най-големия син на бившия президент. В негова памет братята му излизат на терена и до днес. Уменията на по-големия Асен са дори почти професионални, а емоцията, с която се раздава на игрището, често му коства сериозни контузии.

Асен (на фотоса вдясно) публикува снимка с покойния Филип на тъжната за семейството дата

Припомняме, че Филип Плевнелиев почина през август 2015 г. от изключително рядко заболяване, протекло без никакви симптоми през цялото му детство. 14-годишното тогава момче бе изпратено от този свят в тесен семеен кръг, а тялото му бе положено в бял ковчег. На погребението имаше едва около 20 души, сред които най-близките семейни приятели на Плевнелиеви, както и другарчета на момчето.

3 години след трагедията, белязала живота на бившия държавен глава, той отново стана баща на син, но от синоптичката Десислава Банова, с която се ожениха през миналото лято. Най-новият наследник на Плевнелиев носи името Йоан в чест на свети Йоан Кръстител, който многократно помагал на Банова в трудни за нея моменти. Децата от предишния брак на експрезидента са свикнали бързо с малкото си братче, а това лято прекараха и първото си море заедно с него във фамилната хасиенда в съседна Гърция.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ