Доц. Милен Михов: Велико Търново се превръща в център на IT сектора

Доц. Милен Михов

Не само туризмът е сектор, заслужаващ внимание. Велико Търново се превръща в център на IT сектора и технологиите с висока принадена стойност. На базата на научния потенциал е необходимо създаването на центрове за иновации по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“. Такъв трябва да стане Северен централен район и трябва да го направим в Търново, ако не искаме да се случи в Русе, обяви част от визията си за развитието на Община Велико Търново доц. Милен Михов, кандидат на ВМРО за кмет на Велико Търново.

Той участва в предизборен дебат по Нова ТВ с други двама кандидати – досегашният градоначалник Даниел Панов (ГЕРБ) и претендентът на БСП – Весела Лечева.

В хода на диспута бяха коментирани въпроси, свързани с демографията. Доц. Михов отбеляза, че с активна политика и правилен механизъм в предучилищното възпитание и образование може да се намери решение за демографския проблем. И даде като пример кмета на Община Златарица Пенчо Чанев, който е въвел безплатните детски градини. Това е направил през първия си мандат и Славчо Атанасов в Пловдив.

Когато има изградени комунални услуги, никой няма да си зареже имота, а ще го поддържа, засече Михов застъпената теза на Даниел Панов по отношение на инфраструктурата, че голяма част от къщите в старата част на града не можели да бъдат ремонтирани, тъй като в тях никой не живеел, а собствениците били много и това затруднявало комуникацията с тях.

Доц. Михов даде за пример живеещите на ул. „Поборническа“ в кв. „Варуша“ в стария град и заяви, че към тази част на Велико Търново трябва да се отнасяме като към „жив град“, защото и там живеят хора, които искат и имат право ежедневно да ползват комунално-битовите услуги, свързани с редовното сметоизвозване, снегопочистването, транспортните комуникации с по-отдалечените квартали.

По отношение на инвестициите и транспорта Милен Михов поясни, че финансирането на изграждането на магистрала „Хемус“ от София до Велико Търново е гарантирано и до 2023 г. тя ще е готова. Това ще засили туристопотока. В тази връзка е наложително изграждането на паркинги, които да поемат трафика, а по думите му „туризмът е комплексен продукт“ и към момента автобусите паркират в нарушение, а не на новоизградения паркинг под Царевец, защото не е удобно.

Като кандидат за кметския пост доц. Милен Михов заяви, че преди 22 г. е започнал като общински съветник и оттогава ВМРО има трайно присъствие в местната власт. Затова не се притеснява и се чувства подготвен за попрището на кметския стол. А целите, които са си поставили със своите другари от листата за общински съветници, е да работят по-бързо и да стигнат по-далеч.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ