БСП издигна за кмет осъждан за тежко престъпление

Корнелия Нинова

С Решение на Общинската избирателна комисия в Тетевен официално беше регистрирана кандидатурата на Гриша Нешев Нинов като кандидат за кмет на Тетевен от БСП.

Гриша Нешев не е член на БСП, но затова пък през 2011 г. е бил осъден условно на 2 години и 6 месеца лишаване от свобода за извършени документни престъпления (към днешна дата условното осъждане на Нешев е с изтекла давност и като реабилитиран той има право да се кандидатира за кмет, което се вижда от представеното от него свидетелство за съдимост пред Търговския регистър). Това съобщава Вевести, позовавайки се на свои източници.

По времето когато е осъден, Нешев е бил собственик и управител на фирма занимаваща се с имотни сделки „БПРОПЪРТИС“ ЕООД и именно в тази връзка е бил признат за виновен за извършени документни престъпления относно недвижими имоти с Присъда от 02.12.2010 г. по нохд № 347/10 г. по описа на Районен съд Тетевен, изцяло потвърдена от Ловешки окръжен съд с Решение от 18.02.2011 г. по внохд № 17/11 г.

Интересното в случая е, че по въпросното дело съдя е била ловешката съдийка Йовка Казанджиева, а прокурор сегашния председател на Окръжна прокуратура Ловеч Валентин Вълков. Именно тези двама магистрати в момента гледат делото на друг кандидат за кметския пост в Тетевен Милен Ганев Милев, дело което не може да стартира вече няколко години, поради непрестанни отлагания.

Справка в Търговския регистър показва, че на 01.10.2018 г. Нешев прехвърля собствеността на „БПРОПЪРТИС“ ЕООД на негов приближен, като към тази дата дружеството на Нешев е с регистрирани задължения към НАП Велико Търново в размер на 81 908 лева. На провелия се пленум на общинската организация на БСП в Тетевен Нешев е бил посочен като кандидат след изричния отвод, който си е направила дългогодишната председателка на БСП Тетевен – Цецка Димитрова, получила най-много номинации за кмет.

Към днешна дата кандидатът на БСП е председател на потребителската кооперация в Тетевен, като по интересното е че именно като председател на ПК „Бели Вит“ на 11.02.2019 г. Гриша Нешев е наложил възбрана на ½ от къщата в която живее подкрепилата го като кандидат председателка на БСП Цецка Димитрова. Причината за възбраната е непогасен дълг на съпруга й Огнян Димитров към ПК „Бели Вит“.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ