Мая Манолова е аватар на БСП с принципи за еднокартна употреба, изригна дясната ръка на Фандъкова

48

В тази кампания обаче се наблюдава голяма активност на пазара с обещанията. И най-много от тях са струпани на сергията на Мая Манолова, която шумно ги рекламира. Но без да задълбава в досадни подробности като тези с какъв екип, с какви средства и в какви срокове ще ги реализира, така анализира кампанията на Мая Манолова председателят на Столичния ОС Елен Герджиков..

Манолова се самообявява за граждански кандидат, а всъщност е политически аватар на БСП, което също е крайно нечестно. Принципите не бива да са за еднократна употреба. Да, може да е скучно, че в кампанията говорим за отчети на свършеното, за конкретни проекти със срокове и финансиране. Може да е скучно, когато казваме, че беше трудно да подобриш условията в град заринат с боклуци, със само 3 ремонтирани булеварда, със замрял бизнес и запуснати паркове, с предварително раздадени поръчки и без каквато и да е визия за социални дейности. Разбирам и честно казано се радвам, че хората са забравили тези неща. Аз самият гледам да не се връщам към това, защото вече искам София не просто да е 15-ия град с най-бърз темп на развитие в Европейския съюз, но искам още по-бързо чрез конкретна работа да стигнем до дома на всеки с гарантирано качество на живот. Това означава – обновена инфраструктура по кварталите, процес, който вече е започнал, нови паркинги пред домовете ни и ред в паркирането, нови места за спорт за децата ни, повече детски градини, достъпна среда, чист въздух с много ясно разписани и вече изпълнявани мерки, транспорт – модерен, удобен и бърз, бизнес и икономически зони с високотехнологични производства, и т.н. Всеки може да прочете програмата на кмета Йорданка Фандъкова, споделя Герджиком.

Истинското дясно не е при Манолова. Това, което виждаме е „острието“ на личния интерес, което се държи от хора, които искат власт и нищо повече. Вие разбрахте ли какво всъщност те предлагат? Кое накара бивши представители на самообявяващи се като десни партии да завият толкова рязко и демонстративно на ляво и да отидат при един откровено ляв социалистически кандидат?! Да, знам, че г-жа Мая Манолова непрекъснато се самопредставя като граждански кандидат, защото следва стратегията, която БСП използва при президентските избори. Техните лидери смятат, че тази стратегия е печеливша. Но има една огромна разлика. Предишният път те използваха един деполитизиран човек, който по закон беше такъв, защото идва от деполитизирана структура. Сега, обаче те използват най-голямата си партийна активистка. Тази разлика е очевадна, а завоят на тези десни партии към един такъв кандидат, аз лично мога да си го обясня само и единствено като проява на личен интерес за обещани постове и позиции. За съжаление, това е картинката на това „обединение на личния интерес“, категоричен е Елен Герджиков.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ