Раздор в БСП, Елена Йончева изхвърча

Елена Йончева

Новоизлюпенатата евродепутатка Елена Йончева съвсем го закъса, съобщават колегите от ПИК позовавайки се на свои източници в редиците на червените. Според вътрешна информация от БСП, Йончева ще бъде привикана в най-кратък срок, за да дава обяснения пред Изпълнителното бюро за това, че не върши никаква работа като евродепутат, изпратен от левицата.

Повече от три месеца, откакто зае мястото си в Брюксел, освен да се уреди с жилище и да се настани удобно, „откритието“ на Корнелия Нинова не е свършила никаква работа. Нито пък е виждата на влиза в пленарната зала на европейския парламент и да прави изказвания по ключови за България теми.

Социалистите почти били забравили за нейното съществуване, докато Нинова не изразила публично своето разочарование. Само преди няколко дни лидерката на БСП призна, че подопечната й не върши работата, за която била пратена в европарламента.

„Очакваме повече от нея. Тя даваше признаци, че върши някаква работа, след като ни наду главите как ще бори корупцията, само да я пратим в Брюксел. Изпратихме я, надявайки се, че нещо ще се промени и ще имаме работещи евродепутати, които ще ни помагат. Оказва се обаче, че всичко е било за топъл депутатски пост и да се измъкне от тук. Все пак не може да се сравнява заплатата на евродепутат и облагите с тези тук“, шушукат социалисти, разочаровани от поведението на Йончева.

Червените били решени да направят опит да повдигнат темата в най-скоро време, а някои дори настояват това да се случи и на идния пленум на левицата, когато „вътрешната опизиция“ ще иска главата на Нинова. Част от тях смятат да изтъкнат и този чутовен провал на Нинова, която бе основния инициатор затова Йончева да отиде в европарламента, вместо да изпрати, хора отдадени на партията и на каузата на левицата.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ