Скръбна вест: Издъхна известна родна журналистка

Свещ

Любовта към планината отне живота на нашата бивша колежка Лили Тодорова, съобщиха от БТА. Дългогодишен журналист в БТА и бивш главен редактор на “Вътрешна информация”, тя ще остане като един от най-ярките и колоритни образи, с огромно сърце, неподражаемо чувство за хумор и всеотдайност към работата и хората, съобщават от агенцията. След оттеглянето си от активната журналистическа дейност, тя не спря да се развива и да търси нови начини за развитие. Догодина й предстоеше да завърши докторантура в Богословския факултет, свързана с друга нейна страст – хоровото пеене и църковнославянската музика.

Лили е и дългогодишен доброволец в стационара за наркомани и алкохолици в Суходол. В събота тя се отправи на поредния планински преход в любимата й Рила планина. Спасители от Благоевград са открили тялото на изчезналата преди три дни туристка.

Жената е открита в района на Белия улей, който се намира до Рилския манастир. По предварителна информация тя е паднала в река и е починала вследствие на травмите си.

В неделя сутринта 64-годишната жена предприема самостоятелен поход в планината. Тръгва от хижа „Мальовица”, след това обаче следите ѝ се губят. Три дни планинските спасители я издирваха. Днес беше взето решение търсенето да бъде преустановено заради лошите метеорологични условия.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ