Член на ВСС: Иван Гешев ме заплаши

Атанаска Дишева

Няма да подкрепя кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор. Мотивите ми остават същите, като на предишното гласуване.

Това каза членът на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет Атанаска Дишева по време на дебатите преди повторното гласуване на кандидатурата на Иван Гешев за нов главен прокурор. „На предишната процедура г-н Гешев показа една нетолерантност към хората, които не одобряват кандидатурата му. Преди малко, в кулоарите, Иван Гешев ме видя и ми заяви: Браво, г-жо Дишева. От вас ще излезе един прекрасен политик. Ще станете един прекрасен общински съветник. Аз го попитах – Заплашвате ли ме, на което той се засмя и отмина. Аз приемам думите му като реална заплаха и намек за кариерата на един съдия, който също отправяше критики към работата на прокуратурата и Иван Гешев. Това е още една причина днес да гласувам „против“ кандидатурата на г-н Гешев за главен прокурор на Република България“, завърши Дишева.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ