Милен Михов: Ако не бяха ОП, минималната пенсия щеше да е далеч под 250 лв.

д-р Милен Михов

Мисля, че няма да има политическа сила, която да не подкрепи увеличението на минималната пенсия на 250 лева. Това е крачка в борбата с бедността. Господин Сидеров е общински съветник, той каза, че сега ще се фокусира в проблемите на София. „Атака“ дори нямат парламентарна група в Народното събрание. Ние също оценяваме тези 250 лева като недостатъчни, но това е стъпка напред, каза заместник-председателят на ВМРО и народен представител от „Обединени патриоти“ доц. д-р Милен Михов в студиото на „Денят ON AIR“ по България ОН ЕР.

Ако не бяха „Обединени патриоти“, минималната пенсия днес щеше да е далеч под тази граница, смята той.

Увеличение като сегашното в сферата на образованието е нямало от времето на Тодор Живков. В сектор „Отбрана“ за трета поредна година ще бъдат вдигнати възнагражденията, заплатите в обществения сектор също се вдигат с 10%. Мисля, че това са реални резултати и хората ги оценяват, коментира още Михов.

По думите му висшето образование страда от един основен проблем, който е именно начинът на управление на българските университети.

Казусът с болничните се нуждае от експертно решение. Смятам, че тази мярка – първият ден да не се плаща – е правилна. Не трябва да се бяга от проблема, въпреки че той е много сложен, заяви Михов.

В одобрената програма е приета задължителната детска градина за деца от 4-годишна възраст и тя да бъде осигурена от държавата – като база чрез отделените 70 млн. лв. годишно за изграждане на детски градини и училища, и като финансова подкрепа чрез поемане на таксата от държавата. Тук ще има приложен критерий за доход на семейството, за да се поема таксата, като Обединени патриоти ще настояват той да е достатъчно висок, така че задължението да я плащат да е само на наистина богатите.

Михов информира, че в събота в Плевен ще бъде открит най-големият военен паметник в последните 40 години – на 9-а плевенска пехотна дивизия.

Той показа парченце от британски снаряд, намерен на позицията в Дойран. По думите му огромен е героизмът на ген. Владимир Вазов и водените от него войници, за да извоюват тази славна победа край Дойран и то с цената на малко жертви и ранени.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ