Ген. Константин Попов за инцидента с Фалкона: Трябва нов самолет за Отряд 28 – изпълняват важни държавни задачи и е нужна максимална сигурност

Бойко Борисов

Поредният зловещ инцидент с един от официалните държавни самолети – „Фалкон“, който изправи на нокти България, коментира авиационният ас и председател на Комисията по отбрана в Народното събрание генерал Константин Попов.

Попов потвърди информацията, че правителствената делегация начело с премиера Бойко Борисов е била спасена по чудо след зловеща драма в небето.

Генералът направи уточнение, че няма детайлна информация за техническите параметри около развилата се в небето ситуация, както и колко критична и опасна е била тя.

Той обаче акцентира на факта, че инцидентът с този тип самолет не е прецедент.

„Случилото се е изключително е изключително неприятно. Не се съмнявам в качествата и ученията на колегите – на инженерно-техническия състав, на летателния състав. Всяко нещо остарява и според мен трябва да се вземат мерки и да се направи капитално-възстановителен ремонт или по-добре да се купи нов самолет. В края на краищата Отряд 28 изпълнява задачи в интерес на държавното ръководство. Затова е нужна максимална сигурност“, категоричен е генерал Попов.

Проверка на колегите от „ПИК“ установиха, че това е вече петата смъртоносно опасна повреда на въпросния „Фалкон“ за последните години, което поставя въпроса защо изобщо машината се ползва.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ