Сменят Корнелия на кормилото на БСП, ясно е с кой

Корнелия Нинова

Ужасен страх тресе лидера на БСП Корнелия Нинова след местните избори, особено след силния резултат на столетницата в София.

Логичен е въпросът от кого и защо се страхува Нинова. Отговорът е лесен, но не и логичен! Здраво вкопчила се в поста лидер на БСП Корнелия Нинова вижда огромна заплаха в лицето на лидера на столичните социалисти – Калоян Паргов. Именно Паргов е човекът, който направи пробив в София. Типично синята столица осъмна с двама червени кмета. В Младост и Изгрев кандидатите, подкрепени от БСП спечелиха вота. Не по-малък е успехът, който Паргов отбеляза с двойното увеличаване на групата на БСП в СОС. Столичните социалисти вече имат 15, вместо досегашните 7 съветници.

Паргов е и човекът, който силните хора в БСП спрягат за мястото на Корнелия. И са прави. Публична тайна е, че шефът на софийското БСП се ползва с подкрепата на лидера на ПЕС- Сергей Станишев. Станишев е и проводникът на подкрепа от самата ПЕС за Паргов.

Европейските социалисти категорично биха дали именно такава подкрепа, тъй като Паргов има изцяло проевропейски профил. Млад е и няма никакви обвързаности нито с БКП нито със синьо-червената мъгла властвала в държавата години наред. Точно в това “безвремие” сегашната лидерка на БСП прилапва държаваната фирма „Техноимпекс“ на безценица. Хем социалистка, хем синя, хем борец за социална справедливост, хем приватизатор. Това е лицето на червената лидерка, здраво подпряна от олигархистичния кръг около Кирил Добрев.

Добрев е и враг и опора за Нинова, защото двамата не могат един без друг. Ако Корнелия падне с нея си отива и Добрев, обратното важи в пълна сила. Кирил Добрев е и човекът с големите зависимости в БСП, зависим и от ГЕРБ, и от прокуратурата, най-вече заради криминалното си минало. След цирка, който изигра с оставката си след евроизборите, Нинова загуби още повече почва под себе си. Типично в неин стил се измъкна и отново излъга и избирателите и червения елит.

Дошло е “време разделно” в БСП. Време е столетницата да се отърве от тандема Добрев-Нинова, само и единствено тогава може да очакваме и адекватна политика от БСП по редица стратегически теми.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ