Надарената цигуларка Катя бе открита обесена след концерт

Свещ

Надарена цигуларка е била открита обесена в имението на баща си само осем дни след като тя свири в Кралската опера в Лондон.

17-годишната Катя Цуканова, която е дъщеря на руския банкер Игор Цуканов, била намерена мъртва в дома си за 9 милиона лири в западен Лондон на 18 юни тази година.

„Дейли мейл“ съобщава, че днес е направил запитване за допълнителна информация за ученичката. Тя е учила в колеж в Бъкингам.

Момичето е било споделило с психолог, че се бори да се справи с стреса от изпитите, които има.

Според баща й Катя е приела коктейл от наркотици, известен като „Калвин Клайн“, но според разследването в организма на момичето е имало алкохол, но не и дрога и е починала вследствие на фатално удушаване.

Според съда в Уестминстър случилото се с Катя е инцидент и тя не е имала намерение да се самоубие.

Катя се е обучавала в Кралския музикален колеж и е обявена за най-добър млад музикант на годината на миналогодишния фестивал Suoni dal Golfo в Италия.

В Кралската опера в Лондон, дни преди да си отиде, е изпълнила рецитал на творбите на Чайковски.

Според терапевта на момичето – Таня Лечи, Катя понякога се съмнявала в себе си и я обладавали негативни мисли.

„Тя е казвала, че понякога си мисли, че не иска да живее повече, но не искала да се самоубива“, коментира Лечи пред британското издание.

На следващи срещи Катя е изглеждала по-щастлива и е казвала, че иска да кандидатства в американските университети Харвард или Йейл.

Във фаталната вечер момичето е било навън с приятели и се е прибрало вкъщи около 2.30 ч. След това е излязло пак, за последно е била онлайн в 3:21 часа, показват данните на телефона.

Върнала се е у дома и е била посрещната от баща си.

„Катя е младо момиче, което очевидно има някои психологически проблеми. Но не е оставила бележка, не е правила други опити да отнеме живота си, няма тежка история, която да е останала в нея“, коментират в британския съд и допълват, че по-скоро девойката е действала импулсивно под въздействието на алкохол и смъртта й е по-скоро злополука.

Родителите на Катя се занимават с финансиране на изкуствата и музиката.

„Моята дъщеря беше толкова щастлива и имаше толкова светло бъдеще. Тя беше толкова умно момиче и направи един лош избор. Какво можем да направим ние, родителите? Децата така или иначе ще правят каквото искат и никога не ни казват истината“, коментира бащата на момичето.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ