Маринела Арабаджиева приета в безсъзнание в МВР-болница

Маринела Арабаджиева

В късните часове на 19 ноември Маринела Арабаджиева е приета в безсъзнание в интензивно отделение на МВР-болница, съобщават нейни близки.

Няма информация за състоянието й към настоящия момент.

От МВР посочиха, че не могат да коментират информацията, тъй като по принцип не давали данни за конкретни лица.

Това е втори случай, при който Арабаджиева е приета в лечебно заведение, докато е в ареста. През септември бизнесдамата Арабаджиева, която бе пусната под домашен арест с решение на Специализирания наказателен съд, е била на косъм да изпадне в кома, след като престоят в затвора се е отразил пагубно на здравословното й състояние.
След три месеца и половина в ареста, съдът определи мярка „домашен арест“ за Арабаджиева на 18 септември. Причината за решението на магистратите бе влошеното ѝ здравословно състояние.

При извършените на Маринела Арабаджиева прегледи след излизането й от затвора, тя е била диагностицирана с хипертония (високо кръвно налягане) втора степен, поясниха пред медията ни от екипа на хотелиерката. Освен това е било установено нарушение в работата на жизненоважни органи. Друг от здравословните проблеми на съпругата на Ветко Арабаджиев пък е свързан със загуба на съзнание и припадъци. Припомняме, че в началото на юни бизнесдамата бе преместена в болницата на Софийския затвора след остра хипертонична криза.

Маринела е отказала лечение в болница „Лозенец“, където според думите й е била подложена на унизително отношение по време не предишен престой там.

Според експертните лица, тогава тя е била с опасност за живота, като, в резултата на затруднената работа на жизненоважни органи, като по чудо се е разминала с кома.

Преди две години лекари едва спасиха живота на Маринела Арабаджиева, след като тя бе на командно дишане с полиорганна недостатъчност – състояние, което се характеризира с нарастваща степен на физиологични нарушения в няколко органа и/или системи.

„ПИК“


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ