Вдовицата на Велко Кънев в люта битка с Мамалев, наложи му забрана

Катето Евро, Велко Кънев

Вдовицата на Велко Кънев – Дора, е забранила на колегите му от „Клуб НЛО“ Георги Мамалев и Антон Радичев да споменават името му на предстоящия концерт „Спомен НЛО“ на 20 декември в зала 1 на НДК.

Това разкри актьорът Павел Поппандов, който е имал идеята за подобно шоу, с което да почетат паметта на колегата си още преди няколко години, но тогава те не реагирали. Той останал близък с Дора Кънева и сега двамата са решили да бойкотират изявата на другите.

Ябълката на раздора обаче станала преди 2 г. , когато Мамалев заедно с автора на текстове на повечето песни на НЛО Живко Колев издали сборен диск с избрани хитове. „За мен той е пиратски, защото нито съм давал разрешение, нито са ме питали. Същото важи и за Дора. Тогава намерих издателя и той обясни, че Мамалев му е казал, че всичко е уредено. После отидох и в Министерството на културата, отдел Авторско право, където ми обещаха, че ще намерят и накажат виновника, но накрая нищо не се случи. А на всичкото отгоре , в деня, в който с Дора правехме панахида на гроба на Велко за 6 г. от смъртта му, никой от колегите не дойде, а Мамалев си рекламираше диска по телевизията в този момент. Затова оттогава не му говоря“, споделя в ефир Павел Поппандов.

Той споменава още, че вдовицата на Кънев се е обадила на Мамалев и му е заявила, че не желае да се споменава името на мъжа й на концерта.

А идеята за „Спомен за НЛО“ се е родила на юбилейния концерт на композитора Стефан Данаилов през април.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ